ABC: "Becali, teroarea românească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai respectabile publicaţii din Spania, "ABC", a profitat de meciul Real Madrid Steaua, de săptămâna trecută, pentru a-l observa atent pe patronul stelist, Gigi Becali.

Una dintre cele mai respectabile publicaţii din Spania, "ABC", a profitat de meciul Real Madrid Steaua, de săptămâna trecută, pentru a-l observa atent pe patronul stelist, Gigi Becali. Concluzia? "Becali a stupefiat întreaga Europă".
Devenite banalităţi pentru presa din România, alunecările dese ale patronului stelist/preşedinte de partid Gigi Becali nu încetează să provoace uimire în Europa. Sub titlul "Becali, teroarea românească", Jose Manuel Cuellar, reporter la cotidianul spaniol "ABC", a realizat un portret original al latifundiarului din Pipera. "Gigi Becali, nume de gigolo şi cu origini siciliene, preşedinte al Stelei, este un amestec de Gil, Caneda, Abramovici şi Pitterman (n.r. alţi patroni de club excentrici). Scandal după scandal, a stupefiat Europa", îşi începe Cuellar descrierea. "E un tip ciudat acest Becali. Văr al unui faimos impresar, a ajuns preşedinte al Stelei, cel mai faimos şi mai titrat club al României, şi are o avere de aproximativ 200 de milioane de euro, strânsă, în mare parte, din afaceri imobiliare. Din momentul în care a ajuns să deţină Steaua, tot ce face Becali are un caracter excentric. Extrem de credincios, a construit 20 de biserici în România, promiţând că va înălţa câte una pentru fiecare rundă pe care o trece echipa sa în competiţiile europene. Totuşi, generozitatea sa creşte la victorii şi scade în cazul înfrângerilor echipei. Sezonul trecut, când Steaua a fost eliminată dramatic de Middlesbrough, a devenit coleric şi şi-a acuzat direct jucătorii că au preacurvit. A spus atunci că Dumnezeau i-a pedepsit pentru că şi-au petrecut Săptămâna Sfântă în discoteci, cu femei", explică jurnalistul spaniol. Însă ciudăţeniile nu se opresc la religie. "Sezonul trecut a cerut companiei aeriene Tarom să-i ofere cel mai mare avion pentru a se deplasa, alături de 1.000 dintre apropiaţii săi, pentru a vedea partida cu Valencia", povesteşte Cuellar, care explică şi cum a văzut preşedintele Realului, Ramon Calderon, posibilul transfer al lui Rădoi pe "Santiago Bernabeu": "După ce a simulat înfrăţirea cu Calderon, cu marmeladă în loc de sânge, Becali a vorbit despre pasa proastă prin care trec madrilenii şi l-a oferit pe cel mai bun jucător al său, Rădoi, celor de la Real. În schimb, Calderon i-a zâmbit, i-a spus vorbe frumoase şi a pasat problema directorului sportiv, Predrag Mijatovici. Nemulţumit de înfrângerea din tur cu Real, a anunţat că oferă 100.000 de euro celui care îl va lua pe portarul Carlos. O nouă umilinţă", încheie cotidianul "ABC".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite