Un viitor pentru Harry Potter?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii băiatului vrăjitor din toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să afle ce pregăteşte „mama“ personajului, scriitoarea britanică J.K. Rowling.

J.K. Rowling  a lansat recent un site enigmatic, Pottermore.com. Până astăzi, aici nu puteau fi găsite decât două bufniţe, cuvintele „În curând“ şi faimoasa semnătură a scriitoarei. Şi mai misterios, niciun anunţ privind crearea site-ului nu a fost dat publicităţii, iar până de curând, accesul pe pagina Pottermore.com putea fi făcută doar printr-o adevărată vânătoare de indicii, prin intermediul a 10 alte site-uri. După cum comentează site-ul revistei americane Time, „se poate imagina cu uşurinţă entuziasmul pe care această căutare de comori trebuie s-o fi produs printre fani!“!

Dacă mergi mai departe cu curiozitatea, şi apeşi cu mouse-ul pe una din bufniţe, eşti redirecţionat automat către un cont de Youtube populat cu o animaţie în care apar bufniţe şi frunze căzătoare, dar mai important, o numărătoare inversă, care va expira astăzi, 23 iunie, la ora 14:00, ora României.

Ce vom afla atunci?


Fanii speră că Rowling va pune din nou peniţa pe hârtie şi va continua povestea lui Harry Potter la infinit. Scriitoarea a declarat anterior că „nu e sigură că va mai scrie o altă carte despre micul vrăjitor“, dar, după cum relatează tot revista Time, se presupune că termenul „ Pottermore“ este ultimul înregistrat sub licenţa ei, în iulie 2009.

Şi, după cum spune ironic revista americană, tocmai începuserăm să credem că n-ar fi nimic în neregulă dacă am citi şi alte cărţi.

Pottermore.com, un joc video online ?

Potrivit celor mai noi indicii, noul proiect ar fi de fapt un joc video online, care s-ar baza  pe aventurle micului vrăjitor. 

Presa străină vorbeşte despre un joc video care va îmbina elementele din World of Warcraft cu vănătoarea de indicii. Numai că premiile vor fi acordate în lumea reală.

Cărţile Harry Potter s-au vândut în peste 450 de milioane de exemplare în întreaga lume. Aventururile micului vrăjitor aqu ajuns şi pe ecranele cinematografelor, umplând de bani Hollywood-ul. Scriitoarea J. K. Rowling este considerată de revista Forbes cea mai  bogată femeie din Marea Britanie, cu o avere estimată la un miliard de dolari.

UPDATE: Rebecca Salt, purtătoarea de cuvânt a scriitoarei J.K. Rowling, neagă ferm, într-o declaraţie publicată în această dimineaţă, că Pottermore ar fi un joc on line. „Presa britanică a dat dovadă de imeginaţie în interpretarea unui document scurs de la o agenţie implicată în acest proiect. Vă pot spune categoric că nu este vorba despre o vânătoare de comori, ori despre un joc“, precizează Rebecca Salt.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite