Infractori transformaţi în “băieţi buni” peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există şi infractori care, în anumite situaţii, demonstrează că au şi părţile lor bune. Iată şase cazuri în care cel care a încalcat legea a primit aprecierea forţelor de ordine pentru săvârşirea unei fapte bune.

A vrut să fure o maşină dar a prevenit un atentat

În mod normal, închisoarea îl aşteaptă pe omul prins că a furat o maşină. Nu este şi cazul unui hoţ din New York. În iulie 2008, a vrut să fure un mini-van din cartierul american Brooklyn. Odată suit în maşină, a descoperit că autoturismul este plin de explozibil, canistre de combustibil, întrerupătoare şi de cabluri.

Primul gând al unui cetăţean cu spirit civic este să sune la poliţie, scrie "Cracked". Dar hoţul din Brooklyn, văzându-se înconjurat de clădiri de jur împrejur, unde mini-vanul putea lua viaţa a sute de oameni, a decis să conducă maşina în afara oraşului, pe un câmp întins unde explozia nu putea să afecteze pe nimeni (în afara lui). Abia atunci a sunat la poliţie. Autorităţile au fost atât de recunoscătoare încât nu l-au mai acuzat de furt de maşini.

Un proxenet a demascat un pedofil

Un alt caz de infractor care s-a dat de partea legii este cel al proxenetui Chris Johnson, din oraşul american Phoenix. În timp ce asculta cum decurge întâlnirea uneia dintre prostituatele lui - care avea un microfon asupra ei - cu un client, a auzit ceva care l-a făcut negru de mânie. Clientul îi oferea femeii 1.500 de dolari dacă acceptă o partidă de sex în trei, cu el şi o fetiţă de zece ani. Deşi primul impuls al lui Johnson a fost de a-l împuşca pe pedofil, acesta s-a dus la cea mai apropiată secţie de poliţie. Forţele de ordine l-au prins pe client în camera prostituatei înainte să molesteze micuţa de zece ani.

Un laptop furat a condamnat un pedofil

În august 2009, doi hoţi au pătruns în locuinţa lui Richard Coverdale din oraşul britanic North Yorkshire şi i-au furat laptopul. După ce au văzut ce conţinea, s-au adresat de îndată poliţiei. Peste 70 de imagini cu minori in ipostaze sexuale erau salvate în computer. Odată sesizată poliţia, Richard Coverdale a fost arestat şi condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, în timp ce hoţii au primit doar 12 luni de muncă în folosul comunităţii.

A salvat bătrâna din casa căreia intrase să fure

Un bărbat din China, din oraşul Lanzhou, a pătruns în casa unei femei bătrâne hotărât să fure tot ce găsea de valoare. În timp ce era ocupat cu a-şi umple sacii cu obiecte preţioase, a auzit un zgomot venit de la etaj. Nu şi-a luat "traista" să fugă, ci a decis să vadă care era sursa zgomotului. Odată ajuns la etaj, a găsit-o pe bătrână trântită pe jos şi cu mâna întinsă după medicamente. În loc să fugă, el a ajutat-o pe femeie să-şi ia medicamentele şi a rămas cu ea până şi-a revenit.

Deţinutii au salvat gardianul penitenciarului

Când aduni laolaltă un grup de bărbaţi violenţi în celule înghesuite de închisoare, cel mai probabil îşi vor revărsa frustrarea asupra celui mai apropiat simbol al autorităţii: gardianul. Exact asta s-a întâmplat în noiembrie 2009, când deţinutul Douglas Burden, în vârstă de 24 de ani, l-a strâns de gât pe gardianul Kenneth Moon, în vârstă de 64 de ani. El era singurul paznic într-un sector cu 62 de criminal condamnaţi la detenţie. Deşi reacţia aşteptată era ca ceilalţi prizonieri să incite la violenţă, trei dintre ei au intervenit şi l-au scos din strânsoarea lui Burden. Infractorii salvatori au fost apreciaţi pentru gestul lor, dar nu le-a fost redusă pedeapsa. Au fost nevoiţi să se mulţumească cu scrisori de recunoştinţă.

L-a împuşcat şi apoi l-a resuscitat

Într-o după-masă de iunie, un traficant şi doi consumatori bărbaţi din Phoenix (SUA) s-au întâlnit pentru o afacere cu droguri. La încheierea tranzacţiei, unul dintre clienţi a preferat să-l plăteacă pe dealer cu gloanţe, nu cu bani , şi a scos un pistol. Traficantul de droguri a fost mai rapid şi l-a împuşcat primul, în timp ce al doilea consummator a fugit cu drogurile. În loc să pornească după marfa lui, dealerul a rămas lângă cel pe care l-a împuşcat şi i-a acordat primul ajutor, în încercarea de a-l resuscita.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite