Lipsa unei vieţi sociale active, la fel de dăunătoare ca alcoolul şi fumatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători americani au descoperit importanţa relaţiilor sociale asupra sănătăţii adulţilor, comparând efectul acestora asupra indivizilor cu lăsatul de fumat.

Lipsa prietenilor poate fi la fel de periculoasă pentru sănătatea umană ca şi fumatul sau alcoolul în exces, conform unui studiu ştiinţific american publicat în ediţia electronică a revistei "Plos Medicine", relatează portalul Terra.

Experiţii susţin că izolarea este dăunătoare sănătăţii şi, totuşi, este o tendinţă tot mai frecventă într-o lume industrializată în care "se reduce enorm calitatea şi cantitatea relaţiilor sociale".

Studii anterioare au demonstrat că persoanele cu mai puţine relaţii sociale mor mai devreme decât cei care au mai mulţi prieteni şi socializează mai des cu amicii, cunoscuţii şi rudele.

De aceea, preocupaţi de creşterea numărului persoanelor care se izolează tot mai mult de ceilalţi, cercetătorii au analizat cum poate afecta acest lucru sănătatea. Astfel, investigatorii au recus la 148 de studii anterioare care au furnizat date despre mortalitatea indivizilor în funcţie de relaţiile sociale avute.

Citeşte pe adevarul.es rezultatele studiului cercetătorilor americani şi cum ne afectează o viaţă socială săracă sănătatea

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite