În vacanţă, să ne refacem nervii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca proiectele cele mai frumoase la care visăm să se împlinească, trebuie să fim sănătoşi! De aceea, în concediu trebuie să ne relaxăm. Efectul situaţiilor stresante poate fi

Pentru ca proiectele cele mai frumoase la care visăm să se împlinească, trebuie să fim sănătoşi! De aceea, în concediu trebuie să ne relaxăm. Efectul situaţiilor stresante poate fi "şters cu buretele" dacă alegem terapiile eficiente. Este cel mai potrivit moment să ne liniştim psihic. Fără un echilibru emoţional, randamentul nostru şi comunicarea deschisă cu semenii sunt compromise.

Ceaiurile incluse în dietă ne vor ajuta foarte mult în acest sens: Levănţica este un formidabil calmant şi stimulent al sistemului nervos. O infuzie de levănţică înlătură stările de anxietate, depresiile, insomniile, migrenele.

În plus, efectele ceaiului îi ajută şi pe cei care au probleme cardiace cu substrat nervos, suferă de balonări sau alte tulburări digestive, în urma unor excese alimentare. Sunătoarea, cunoscută pentru efectele benefice într-o largă paletă de boli - hepatoprotectoare, colite, colecistite şi ulcere gastrice -, iată că cercetările recente o recomandă ca pe un tonic al sistemului nervos şi în combaterea oboselii ce însoţeşte depresiile.

Uleiul de sunătoare este recomandat în tratarea bolilor de nervi, în combaterea insomniilor şi a asteniilor. Talpa gâştei este recomandată de terapeuţii europeni ca un sedativ nervos şi cardiac folosit şi în tratarea unor afecţiuni pe sistem nervos (digestive, hepatice şi renale).

Infuzia de levănţică

Mod de preparare: folosim o linguriţă de plantă, peste care turnăm o cană de apă (200 ml) clocotită. Acoperim vasul timp de 15 minute. Apoi strecurăm ceaiul.

Se consumă 2-3 căni pe zi. Ceaiul de sunătoare vindecă afecţiunile pentru care se administrează. Dar efectele sunt vizibile după o administrare mai îndelungată.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite