Cât şi cum trebuie consumat alcoolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alternaţi băuturile alcoolice cu apa şi cu mâncarea, faceţi săptămânal o pauză de două zile în care să nu consumaţi niciun fel de alcool Consumarea băuturilor alcoolice face

Alternaţi băuturile alcoolice cu apa şi cu mâncarea, faceţi săptămânal o pauză de două zile în care să nu consumaţi niciun fel de alcool

Consumarea băuturilor alcoolice face parte din cultura europeanului, este de părere dr. Jonathan Mitchell, medic hepatolog la Spitalul Derriford din Plymouth, citat de BBC News.

Şi pentru că nu putem renunţa la acest obicei, este bine să găsim un echilibru pentru a ne păstra sănătatea. Statisticile arată că, lunar, tot mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani ajung să se prezinte la medic deoarece suferă de afecţiuni ale ficatului.

Ceea ce face ca numărul bolnavilor să fie atât de mare este lipsa unor cunoştinţe legate de cât şi cum trebuie să consume alcoolul, precum şi de ideea preconcepută potrivit căreia băuturile alcoolice sunt inofensive. Chiar dacă un consum exagerat de alcool poate avea efecte grave asupra sănătăţii, nu trebuie să eliminăm total acest obicei din comportamentul zilnic.

Iată câteva ponturi pe care specialiştii ni le oferă astfel încât să consumăm alimentele şi băuturile preferate, fără consecinţe grave asupra sănătăţii.

1.Trebuie să ştiţi cât alcool consumaţi. Medicii recomandă ca, săptămânal, femeile să nu bea mai mult de 14 unităţi de alcool (cam patru pahare de vin), în timp ce bărbaţilor le sunt indicate 21 de unităţi (şase paharede vin). O sticlă de vin conţine 10-12 unităţi de alcool, iar o halbă cu bere conţine trei unităţi de alcool.

2.Alternaţi mâncarea cu băutura. Majoritatea europenilor respectă regula de a alterna mâncarea cu băutura. În acest fel, se reduce absorbţia alcoolului în sânge, iar starea de ameţeală din următoarea dimineaţă se reduce.

3. Menţineţi hidratarea. Prin alternarea alcoolului cu apă sau sucuri, se reduce cantitatea de băutură consumată. În acest fel vă veţi putea bucura mai mult timp de seara petrecută şi veţi evita efectele deshidratării produse de alcool.

V-aţi întrebat vreodată de ce vă simţiţi atât de rău în dimineaţa de după o petrecere? Specialiştii afirmă că, în timpul consumului de băuturi alcoolice, rinichii încearcă din greu să scape de alcoolul din organism şi de toxinele asociate.

Pentru a face acest lucru este nevoie să se elimine o cantitate mare de lichid. Acest lucru duce la deshidratare, dureri de cap şi ameţeli. Paharele de apă consumate înainte de culcare şi neeliminate încă din organism nu vă vor fi de prea mare ajutor deoarece organismul, paralizat de efectele alcoolului, nu reuşeşte să absoarbă apa.

4. Faceţi o pauză de câteva zile. Protejaţi-vă ficatul renunţând pentru o perioadă la băut. Ficatul este un organ cu numeroase funcţii, precum producerea anticorpilor care luptă împotriva infecţiilor sau de detoxifiere a organismului.

De aceea, are nevoie de perioadă de pauză pentru ca ficatul să se regenereze după ce a fost agresat printr-un consum exagerat de alcool. Însă şi acest organ îşi are propriile limite, de aceea evitaţi repetarea îmbolnăvirii acestuia. Este indicat ca în fiecare săptămână să existe două zile în care să nu consumaţi alcool, pentru a-i permite ficatului să se regenereze.

5. Trebuie să ştiţi când să vă opriţi. Cel mai grav lucru în ceea ce priveşte băutul este că nu există semne fizice sau simptome ale afectării ficatului până în momentul în care răul produs este ireversibil. În momentul în care apar petele galbene pe piele, se umflă abdomenul cu fluide sau se instalează stările de confuzie, poate fi prea târziu pentru a remedia situaţia.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite