Broscuţa-curcubeu, tratată ca un zeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O broscuţă care-şi schimbă culoarea în mod constant a ajuns să fie venerată ca un zeu în India. Neobişnuita creatură a fost descoperită de zoologul Reji Kumar, care ieşise să stropească plantele, informează „The Daily Telegraph”.

El a găsit broscuţa odihnindu-se pe o frunză şi a luat-o acasă pentru a o studia. Specialistul în vârstă de 35 de ani păstrează broasca într-un borcan, în căminul său din Trivandrum, Kerala, dar este îngrijorat de soarta ei.

„Singura problemă este că nu vrea să mănânce. Am încercat să o hrănesc, dar nu acceptă nimic“, s-a plâns Kumar.

De îndată ce au aflat de existenţa broscuţei, sute de indieni au luat drumul casei lui Kumar, pentru a vedea minunăţia. Ei se roagă zilnic pentru sănătatea ei şi-i cer îndeplinirea unor miracole.

Zoologul povesteşte că prima dată când a văzut-o, broscuţa era de un alb strălucitor. Apoi, culoarea pielii ei s-a transformat în galben, iar până să ajungă cu ea acasă s-a făcut gri.

„Noaptea, se face galben închis, apoi devine transparentă şi i se pot observa organele interne“, a mai povestit omul. Zoologul adaugă că „e un miracol ca o broască să îmbrace atâtea «hăinuţe», aşa că oamenii vin să o vadă şi să se roage la ea“.

Şi profesorul Oommen V. Oommen de la Universitatea din Kerala îi împărtăşeşte opinia. „Broaştele îşi schimbă culoarea pentru a îndepărta prădătorii, însă aceasta e neobişnuită pentru că îşi schimbă culoarea foarte des“, a mai explicat profesorul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite