Bărbaţii sunt afectaţi intelectual dacă împart patul cu o altă persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Somnul agitat din cauză că împarţi patul cu o altă persoană, îţi reduce capacitatea intelectuală. Cel puţin asta se întâmplă în cazul bărbaţilor, avertizează cercetătorii austrieci, citaţi de BBC News.

Când un bărbat împarte patul cu cineva, somnul său este afectat chiar dacă fac sau nu sex. Calitatea somnului are astfel de suferit. Lipsa unei odihne potrivite îşi pune accentul asupra performanţelor intelectuale din ziua următoare. Şi ca şi cum nu era suficient, un somn agitat creşte numărului hormonilor care cauzează stres.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Viena s-a bazat pe studiul a opt cupluri formate din persoane care au până în 30 de ani, necasatorite şi fără copii.

Aceştia au fost rugaţi să doarmă zece zile în acelaşi pat şi zece zile separat. În fiecare dimineaţă, aceştia erau supuşi unor teste care să le testeze capacitatea cognitivă. De asemenea, cercetătorii măsurau şi nivelul hormonilor de stres.

Deşi bărbaţii au declarat că au dormit mai bine alături de partenere, testele au indicat altceva. De fapt, ambii parteneri au avut parte de un somn mai agitat atunci când au dormit împreună. Cu toate acestea se pare că somnul agitat nu îi afecteaza decât pe bărbaţi. Femeile sunt programate să facă faţa cu mai mare succes unui somn întrerupt şi agitat.

Profesorul Neil Stanley de la Universitatea din Surrey a declarat că rezultatele testului nu îl surprind absolut deloc. "Nu e de mirare că oamenii sunt deranjaţi atunci când dorm împreună. Nu suntem făcuţi să dormim în acelaşi pat cu o altă persoană. Acest obicei este unul bizar", a declarat Stanley.

"A împărţi patul cu o persoană care scoate sunete sau cu care trebuie să te lupţi pentru pătură nu este deloc plăcut", a adăugat acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite