10 simptome care nu trebuie ignorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stările de confuzie, durerile de cap sau pierderea inexplicabilă în greutate pot fi semne de boală care nu trebuie trecute cu vederea. "Ignoră durerea şi poate va dispărea". Aceasta este cea

Stările de confuzie, durerile de cap sau pierderea inexplicabilă în greutate pot fi semne de boală care nu trebuie trecute cu vederea.

"Ignoră durerea şi poate va dispărea". Aceasta este cea mai des întâlnită reacţie pe care fiecare dintre noi o are în faţa unor simptome inexplicabile: dureri, ameţeli sau indigestii, arată Daily Mail. Amânarea tratamentului sau chiar a vizitei la medic sunt soluţii frecvent întâlnite, deoarece oamenii consideră că o durere care nu persistă nu indică o problemă serioasă de sănătate.

În timp ce unele simptome dispar cu timpul, altele reprezintă semnale de alarmă ale organismului care ne avertizează că trebuie să ne prezentăm de urgenţă la medic.

1.Pierderi inexplicabile în greutate. Deşi pierderea câtorva kilograme poate părea o binecuvântare pentru persoanele supraponderale, aceasta este, în cele mai multe cazuri, semnul unor afecţiuni cronice precum cancerul, infecţiile sau depresia. O pierdere inexplicabilă a 5% din greutatea corporală în decurs de o lună, sau a 10% din greutate într-o perioadă de 6-12 luni trebuie să vă atenţioneze că ceva nu este în regulă cu sănătatea dumneavoastră.

2.Febră persistentă. O temperatură uşor crescută, 37,5 grade Celsius, fără un motiv anume, este normală şi nu trebuie să vă alerteze. Însă în cazul în care temperatura ridicată persistă mai mult de o săptămână, ea poate indica o infecţie cronică, afecţiuni mai uşoare sau chiar existenţa cancerului.

3.Schimbarea activităţii intestinale. Acesta este unul dintre semnele prezenţei unei afecţiuni precum inflamarea intestinelor sau cancer. Simptomele de la nivelul abdomenului, manifestate în mod repetat, precum ameţelile, pierderea poftei de mâncare, durerile abdominale, stările de vomă fără motiv, sugerează apariţia unor boli gastrointestinale precum ulcerul, cancerul sau infecţiile.

4.Durerile la nivelul pieptului. Dacă este o durere apăsătoare resimţită în acelaşi timp şi la nivelul braţului sau al maxilarului, poate fi semnul unei afecţiuni a inimii. Simptomele pot fi însoţite şi de dificultate în a respira.

5.Pierderea bruscă a funcţiilor. Stările neaşteptate de slăbiciune la nivelul feţei, braţelor sau picioarelor, precum şi problemele de vorbire şi de vedere pot indica un atac cerebral sau un atac ischemic. În aceste situaţii, tratamentul medical imediat este absolut necesar.

6.Stări de confuzie. Schimbarea felului în care o persoană se comportă în mod normal, pierderea orientării, halucinaţiile sunt semne ale unui nivel scăzut al glicemiei, ale efectelor secundare cauzate de medicamente sau ale unor posibile leziuni la nivelul capului.

7.Pierderea respiraţiei. Respiraţia grea sau lipsa aerului poate indica afecţiuni pulmonare sau cardiace.

8.Dureri inexplicabile de cap. Apar mai ales la persoanele de peste 50 de ani. Dacă sunt însoţite de febră, înţepenirea gâtului, probleme de vedere sau vorbire, pot semnala probleme cerebrale.

9.Probleme ale vederii. "Punctele luminoase" care ne apar în faţa ochilor în situaţia în care în mod normal nu avem probleme cu vederea pot semnala o detaşare a retinei. Aceasta necesită o intervenţie chirurgicală.

10.Articulaţii umflate şi roşii. Poate fi vorba despre artrită sau infecţii ale articulaţiei, situaţii în care este nevoie de tratament imediat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite