Pasiune în aşternut doar în primii doi ani de relaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Moleculele dragostei" durează doar doi ani
"Moleculele dragostei" durează doar doi ani

Cercetătorii italieni vin să dezmintă zicala potrivit căreia "dragostea durează trei ani". Potrivit noilor cercetări pasiunea dispare, de fapt, mult mai devreme: în circa doi ani, scrie BBC News. 

O echipă de cercetători de la Universitatea din Pisa au descoperit că o serie de hormoni care îi fac pe oameni atractivi din punct de vedere sexual în ochiii noilor perteneri durează cel mult doi ani.

"Îndrăgostiţii care îşi jură credinţă veşnică sunt trădaţi chiar de proprii hormoni", a declarat cercetătoarea italiană Donatella Marazziti.

Atunci când cuplul ajunge într-o fază stabilă a relaţiei alţi hormoni le iau locul. Psihologii avertizează că schimbul de hormoni este văzut pe nedrept ca fiind ceva negativ.

Moleculele dragostei dispar după 12 luni de relaţie

Cercetătorii italieni au studiat nivelul acestor hormoni numiţi neutrofine în sângele unor cupluri care se aflau îân diverse stadii ale relaţiei.

La persoanele care sunt alături de partenerii lor de un an sau chiar doi, aceste "molecule ale dragostei" au dispărut cu totul, chiar dacă relaţia a supravieţuit.

În locul lor a apărut alt hormon, mult mai cuminte, numiţi oxitocină, acelaşi tip de hormoni care induce producţia de lapte la femeile însărcinate.

De asemenea, sstudiile au relevat faputul că femeile îndrăgostite peste măsură prezintă un nivel crescut de testosteron, în timp ce bărbaţii înamoraţi au mai puţin decât normal.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi cercetătorii de la Universitatea din Pavia. Potrivit acestora, "moleculele dragostei" încep să dispară la aproximativ un an de la începutul relaţiei.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite