Adolescenta-eroină a salvat nouă copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenta-eroină a salvat nouă copii
Adolescenta-eroină a salvat nouă copii

Rachel Guzy, o adolescentă de 16 ani, a reuşit să oprească un autobuz plin cu copii după ce şoferul a suferit un atac de cord şi a murit, scrie „The Telegraph“.

Mai citeşte şi:
Un român, erou în SUA
Botoşani: Adolescentul-erou, premiat post-mortem
Eroina tinerilor pro-Putin face furori pe internet

Deşi nu ştie să conducă, fata, care era responsabilă de soarta celor nouă copii din autovehicul, a reuşit să oprească autobuzul înainte să intre într-o rulotă, într-un cartier din New York. Niciunul dintre pasageri - copii din tabăra Magic Carpet Day, cu vârste între 7 şi 14 ani - nu a fost rănit grav.

Şoferul se plânsese în acea zi că îi este foarte cald şi a rugat-o pe Rachel să-i cumpere o sticlă cu apă. După ce adolescenta s-a întors cu băutura, autobuzul şi-a continuat călătoria cu uşile deschise. Dar în timp ce vorbea cu fata, Fernandez a leşinat şi la scurt timp s-a rostogolit pe uşa autobuzului care continua să ruleze cu viteză. Câţiva copii au început să ţipe, iar Rachel a sărit pe scaunul şoferului, a apăsat pedala de frână până la podea şi a tras apoi şi frâna de mână.

„Tremuram şi plângeam. Nu puteam să respir. A fost cel mai înspăimântător lucru pe care l-am făcut în viaţa mea“, a povestit eroina. Norocul ei a fost că se tot jucase cu comenzile autobuzului şi ştia cum funcţionează. „Nu m-am gândit niciodată că îmi va folosi. Se pare că e benefic să fii curios.“

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite