33% din produsele cosmetice conţin cel puţin un ingredient cancerigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile folosesc în medie zilnic 12 produse cosmetice, care conţin 168 de substanţe chimice. Testele americane arată că o treime din aceste produse conţin unul sau mai multe ingredinte posibil cancerigene.

Specialiştii ne avertizează că nici măcar produsele pentru copii nu sunt sigure, chiar dacă poartă inscripţia "Testat dermatologic", scrie Realitatea.net.
Dacă femeile ar şti că peste 60% din mărcile de ruj conţin urme de plumb, probabil s-ar gândi de două ori înainte să se rujeze. Pentru a cumpăra produse de calitate, nu trebuie să ştiţi prea multă chimie. Important este să vă uitaţi la ingrediente.

89% din cele 10.000 de ingredinte folosite în produsele de îngrijire personală nu au fost evaluate din punct de vedere al siguranţei folosirii lor de către om. Şi multe produse pentru copii sunt un pericol. Cercetătorii au descoperit că peste 80% din 1.700 de produse de îngrijire pentru copii conţin alergeni şi iritanţi, cu toate că erau marcate ca fiind hipoalergenice sau naturale.

Faptul că nişte cosmetice se găsesc de vânzare în supermarket, farmacie sau orice alt magazin specializat nu înseamnă neapărat că acestea sunt sigure. Deşi există o lege privind produsele cosmetice, nu există un control asupra siguranţei ingredientelor sau produselor de îngrijire introduse în piaţă. În general, se restricţionează un produs cosmetic doar după ce apar reacţii adverse, iar clienţii reclamă eventuale afecţiuni.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite