Cum pot pregăti părinţii ocupaţi mâncare sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prepararea unei cantităţi suplimentare de hrană pe care o putem congela, pentru a fi servită a doua zi, este una din soluţiile propuse de experţii culinari. Principalul inamic al unui regim

Prepararea unei cantităţi suplimentare de hrană pe care o putem congela, pentru a fi servită a doua zi, este una din soluţiile propuse de experţii culinari.

Principalul inamic al unui regim alimentar echilibrat este ritmul alert de viaţă, acesta împiedicându-ne să avem o alimentaţie corespunzătoare. De-a lungul zilei, fiecare secundă este atât de bine planificată încât de cele mai multe ori nu ne mai rămâne timp să gătim, oboseala instalându-se numai la gândul pregătirii mâncării. De aceea, nu este de mirare că majoritatea oamenilor au început să ia în considerare opţiunea comandării sau a cumpărării mâncărurilor gata preparate.

Există numeroase metode prin care adepţii mâncărurilor semipreparate îşi pot schimba obiceiurile alimentare, efectele benefice pe care aceste schimbări le au asupra sănătăţii fiind vizibile pe termen lung. Cea mai eficientă cale prin care se poate îmbina programul încărcat cu alimentaţia sănătoasă este revenirea la mesele tradiţionale în care toată familia mănâncă împreună. Alte căi uşoare de transformare a meselor sănătoase într-o prioritate sunt:

Planificaţi dinainte meniul
Rezervaţi-vă în fiecare săptămână câteva minute pentru a vă face o listă de cumpărături şi un meniu. Cumpărând frecvent mâncare proaspătă sunteţi obligat să gătiţi mult mai des. La începutul săptămânii preparaţi alimente care rezistă mai mult.

Îmbunătăţiţi mâncărurile semipreparate

Dacă nu reuşiţi să renunţaţi la mâncărurile semipreparate, învăţaţi cum să le alegeţi pe cele mai sănătoase sau pe cele care sunt cel mai puţin dăunătoare. Încercaţi să le îmbunătăţiţi conţinutul nutriţional. Nu este nimic rău în a mânca din când în când o pizza, însă ideal ar fi să adăugaţi alături o salată de legume şi să terminaţi masa cu un fruct. Astfel veţi avea o masă echilibrată.

Gătiţi în plus

Atunci când aveţi timp să gătiţi, preparaţi şi mâncăruri care pot fi congelate, sau pregătiţi ceva într-o zi care să poată suplimenta mâncarea din ziua următoare. Somonul la cuptor este un aliment excelent chiar şi atunci când este servit rece, legumele pot fi transformate într-o supă delicioasă, iar resturile de pui pot reprezenta baza pentru o salată delicioasă.

Lăsaţi-i pe copii să vă ajute
Includeţi-i şi pe copii în procesul de preparare a mâncării. Lăsându-i să vă asiste în timp ce gătiţi, le veţi insufla plăcerea de a găti şi de a mânca sănătos.

Reţete uşor de preparat:

Preparaţi o salată din mai multe tipuri de legume şi apoi serviţi-o împachetată într-o bucată de pită.
Puiul preparat la grătar cu rosmarin, lămâie şi ulei de măsline se poate servi cu legume fierte.
Gătiţi pastele, tortellini sau ravioli, adăugându‑le sos de roşii şi legume fierte.
Sardinele proaspete preparate pe grătar sunt ideale servite pe un pat de legume.
Transformaţi o simplă omletă într-o mâncare specială adăugând bacon şi multe legume, iar deasupra presăraţi parmezan.
Pregătiţi rapid o masă bogată folosind ceea ce frigiderul şi cel mai apropiat magazin alimentar au să vă ofere: salată de fructe de mare, ton, măsline, amestecuri de legume.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite