Cum se pot transforma copiii în eroi de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum se pot transforma copiii în eroi de poveste
Cum se pot transforma copiii în eroi de poveste

Un site vizitat de părinţi pune în scenă basme şi fabule cu prichindei în rolurile principale. În cadrul proiectului „Poveşti în fotografii“, în lunile care urmează, vor fi ilustrate aproape toate basmele clasice.

O secţiune de site denumită „poveşti, fabule şi cântecele“ şi dorinţa oricărui părinte de a-şi pune în valoare propriul copil sunt bazele de la care a pornit proiectul „Poveşti în fotografii“ pe PrichindelulMeu.ro, ne-a explicat Dana Niţu, iniţiatoarea lui. Un proiect-concurs online în care se poate înscrie orice copil.

Părinţii lui trebuie doar să posteze câteva fotografii, maximum zece, care să ilustreze o poveste. ­Cele mai bune poze selectate de specialişti vor spune prin imagini poveştile câştigătoare, iar premiile vor fi consistente. Concursul din această lună este deschis până sâmbătă, 6 iunie, iar organizatorii au pregătit trei premii: locul I - o şedinţă foto în valoare de 150 de euro, locul II - reducere 70% la o şedinţă foto şi locul III - reducere 50% la o şedinţă foto.

Distribuiţi în roluri din basmele clasice

„Pentru prima lună am propus povestea «Pinocchio», iar din luna iunie membrii site-ului vor alege chiar ei două poveşti - una pentru fetiţe şi alta pentru băieţei.

Proiectul se va derula pe o perioadă îndelungată, de aceea am lăsat la latitudinea părinţilor alegerea poveştilor, astfel că, pe parcursul următoarelor luni vor fi ilustrate aproape toate poveştile clasice, printre care «Cenuşăreasa», «Frumoasa din pădurea adormită», «Capra cu trei iezi», «Albă ca Zăpada», «Punguţa cu doi bani», «Hensel şi Gretel», ­«Alice în Ţara Minunilor», «Jack şi vrejul de fasole», «Prâslea cel voinic şi merele de aur», «Heidi», «Croitoraşul cel viteaz», «Răţuşca cea urâtă», «Povestea unui om leneş», «Tom Degeţel», «Degeţica», «Aladin şi lampa fermecată» sau «Fetiţa cu chibriturile»“, ne-a declarat Dana Niţu.

Un fotograf pentru pici

Cele mai bune creaţii, selectate de fotograful profesionist Alexandra Sandu, vor ilustra basmele din cadrul secţiunii „Poveşti“ a site-ului.

Protagonistul lor va primi şi premiul cel mare, în valoare de 150 de euro: o şedintă foto profesionistă. De la lansarea site-ului, Alexandra Sandu este cea care fie îi surprinde în cadre pe prichindeii câştigători ai concursurilor, fie alege dintre instantaneele trimise de părinţi pe cele câştigătoare.

„Ca fotograf, trebuie să-ţi placă foarte mult să interacţionezi cu copiii, să nu fie doar un job, să ai multă răbdare cu ei, să îi tratezi ca pe nişte oameni la fel de inteligenţi ca tine, dar care au doar mai puţină experienţă. Sincer, cred că trebuie să fii puţin copil şi tu, ca să realizezi fotografiile mai cu viaţă“, spune Alexandra Sandu.

Cei care au participat la şedinţele ei foto susţin că fiecare experienţă este una specială, Alexandra reuşind să facă prichindeii să se simtă în largul lor în faţa aparatului de fotografiat.

Un an de vechime

PrichindelulMeu.ro s-a lansat la 1 iulie 2008. Comunitatea mămicilor s-a îmbogăţit constant, la fel ca şi conţinutul site-ului. În prezent, numărul membrilor depăşeşte 13.000, iar cel al vizitelor a ajuns, în medie, la 35.000 pe lună.

Site-ul are ca principale rubrici: Concursul Start de star, Portal, Magazin Online, Forum, Articole, Ştiri şi Programul zilei.

„De-a lungul timpului s-a format o comunitate mare de mămici pe forum, care îşi împărtăşesc bucuriile şi necazurile zilnice, mămici din aproape toate oraşele care, din vorbă în vorbă, au ajuns să se întâlnească, să se cunoască, să lege prietenii“, mai spune Dana Niţu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite