Se poartă părul jucăuş, în culori cât mai naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lookul  rafinat se obţine anul acesta prin nuanţe derivate din cele naturale şi prin tunsori zglobii. Clasicul grădinilor franceze şi sălbăticia celor englezeşti sunt sursa de inspiraţie a noilor tendinţe în materie de culori, tunsori şi coafuri în acest an.

Jocul de culori este arma secretă a stiliştilor care reinventează femeia în acest an. Stiliştii propun tunsori uşor de întreţinut şi care lasă părul să se mişte în permanenţă.

 „Apariţia femeii devine naturală prin folosirea tonurilor calde, dar se diferenţiază prin notele subtile de pastel, create prin şuviţe discrete, ce împrumută cromatica florală”, ne-a pus în temă cu tendinţele acestui sezon Harold Sandras- Gransard,  Hair Designer L’Oréal Professionnel şi director artistic la saloanele Francis Walther Coiffure et Beauté.

Importanţa culorii în alegerea tunsorii este subliniată şi de stilistul Ioana Ivcovici: „Nu poţi face o tunsoare bună dacă nu ai o culoare de bază foarte bună, iar pentru asta se impun culorile pământului, derivate din culori naturale”.

Cu toate că moda a pornit de la stiliştii londonezi şi a fost preluată rapid şi de cei din Paris, specialiştii români nu ţin seama numai de tendinţe.

„Mergem şi pe încântarea ochiului. Încercăm să scăpăm de nuanţele de roşu-cărămiziu sau roşu vulgar şi propunem nuanţe de blond închis care pot fi asociate cu şuviţe de un blond mai deschis sau nuanţe de castaniu”, ne-a precizat Ivcovici.

Mediu la doamne, lung pentru domni

image

Buclele lejere accentuează feminitatea şi dau un aer natural

În privinţa tunsorilor, profesioniştii recomandă derivări de la stilul carré, cu partea din faţă mai filată, astfel încât să rezulte tunsori rebele, mai puţin sofisticate.

 A revenit, de ceva timp, la modă şi tunsoarea gen bob, însă unii stilişti v-ar recomanda ceva mai mult de o simplă „uniformă”. Totodată, filatul excesiv devine tot mai învechit. Se preferă, în schimb, părul natural, cât mai bogat.
 
Tunsorile pentru bărbaţi merg foarte mult anul acesta pe o lungime medie a firului de păr. Tinerii, în special, aleg tunsori asimetrice: calota tunsă scurt, iar restul părului lăsat să ajungă mai jos de urechi. Pentru cocktailuri sau evenimente speciale, coafurile cele mai la îndemână sunt pe bază de bucle lejere, la baza vârfurilor şi cocurile. Nu cele tapate, ci lucioase şi bine finisate, din două-trei mişcări.

Părul lucios face senzaţie

„Ca să porţi un coc trebuie să ai o anumită atitudine. Foarte puţine femei ştiu să-l poarte, iar dacă stau chircite sau încruntate mai bine renunţă”, sugerează Ioana Ivcovici. Pentru o coafură naturală, realizată acasă, bigudiurile cu arici,

image

aplicate pe părul uscat, zece minute, dimineaţa, pot face minuni.

Produsele de styling trebuie alese cu grijă: „Cele ieftine se aşază ca o teacă pe firul de păr şi nu-l lasă să se mişte. Decât un produs prost, mai bine deloc”, sugerează Ivcovici.

Stilistul recomandă celor care nu dispun de produse de calitate să folosească la limpezirea părului un dop de oţet de mere. Astfel, părul va fi purificat şi va străluci jucăuş în soare. 


                                          Bărbaţii dau în acest an tunsorile zero pe cele asimetrice

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite