Site-ul care îţi spune când şi ce te omoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-ul care îţi spune când şi ce te omoară
Site-ul care îţi spune când şi ce te omoară

Vrei să ştii când şi din ce cauză vei muri? Cercetătorii americani de la Carnegie Mellon s-au gândit să-şi satisfacă acestă curiozitate morbidă şi au realizat un site care pune cap la cap statistici privind principalele cauze ale morţii din Europa şi America în funcţie de factori ca sex, vârstă, cauze de deces şi zonă geografică.

Orice persoană care are acces la internet îţi poate calcula probabilitatea de a muri, comparând date ale zonei sale geografice cu cele ale altor ţări.

"Cei mai mulţi dintre americani nu cunosc foarte bine propriile riscuri de mortalitate, cu atât mai puţin clasamentul riscurilor specifice", explică profesorul David Gerard, unul dintre creatorii site-ului DeathRiskRankings.com.

Site-ul poate calcula riscul de deces pe o perioadă de până la 30 de ani clasificând diferitele cauze posibile ale morţii în funcţie de probabilitatea lor.

În prognoza lor, creatorii site-ului se bazează pe statistici. "S-a dovedit că riscul de a muri de cancer de sân în cazul unei femei de 54 de ani in Marea Britanie este cu 33% mai ridicat, decât cel al unei femei din statul american Pennsylvania, spre exemplu, aşa cum în ceea ce priveşte cancerul pulmonar sau la gât, rezultatele sunt aproape inversate, femeia din Pennsylvania având un risc cu 29% mai ridicat", a explicat conceptul de funcţionare al site-ului profesorul Paul Fischbeck.

De asemenea, riscul de trece pe lumea cealaltă creşte odată cu vârsta. O femeie de 40 prezintă un risc de deces de trei ori mai mare decât o tânără de 20 de ani. La 60 de ani riscul este deja de 16 ori mai mare.

Cercetătorii iau în calcul şi posibilitatea de deceda ca urmare a unei crime, accident sau  sinucidere.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite