O negresă, mama a trei copii blonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O negresă, mama a trei copii blonzi
O negresă, mama a trei copii blonzi

O femeie de culoare din Brazilia i-a uimit pe oamenii de ştiinţă după ce a născut trei copii cu pielea albă ca varul. Rosemere Fernandes de Andrade şi partenerul său Joao, ambii de culoare, sunt părinţii a cinci copii: doi negri şi trei albi.

Familia locuieşte într-o suburbie a oraşului Olinda din nord-estul Braziliei. Cei cinci trec cu greu neobservaţi când ies împreună întrucât cei trei copii cu pielea albă şi părul blond contrastează puternic cu părinţii şi fraţii lor.

Ba mai mult, cei trei sunt ţinta răutăţilor colegilor de şcoală sau de grădiniţă, scrie „The Daily Mail“.

Rosemere Fernandes, în vârstă de 27 de ani, îi iubeşte însă la nebunie pe cei trei - Ruth, în vârstă de 10 ani, Esthefany, de 8 ani, şi Kauan, de 5 ani.

Un caz rar

Povestea familiei i-a surprins pe oamenii de ştiinţă care au încercat să explice situaţia. Verdictul specialiştilor: albinism.
Cu alte cuvinte, organismul copiilor nu produce suficientă melanină - un pigment responsabil de culoarea pielii, a ochilor şi a părului şi care protejează corpul de razele solare. 

Profesorul de genetică Valdir Balbino de la Universitatea Federală din Pernambuco a explicat că este vorba despre un caz extrem de rar pentru că ambii părinţi sunt de culoare. La fel şi doi dintre copiii cuplului.

Specialiştii susţin că pentru a avea un copil care suferă de albinism, ambii părinţi trebuie să fie purtători ai genei. Şi în această situaţie, şansele de a aduce pe lume un copil care să sufere de această anomalie congenitală sunt de 25%.

După ce au aflat diagnosticul, părinţii au încercat din răsputeri să facă tot ce le stă în putinţă pentru a-şi ajuta copiii, care au nevoie de îngrijiri speciale.

Trebuie să le cumpere creme cu factor de protecţie solară mare şi mai multe haine pentru a se asigura că tot corpul le este protejat. Situaţia financiară a familiei nu este însă una strălucită, dar Rosemere şi Joao fac economii drastice. 

image

Mi-e teamă de cancerul de piele pentru că nu-mi permit să le cumpăr chiar tot ce le trebuie.

image


Rosemere Fernandes
mama copiilor albinoşi

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite