Un nou medicament ar putea stopa sau încetini evoluţia diabetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diabetul zaharat tip 2 ar putea fi vindecat sau stopat din evoluţie graţie unui nou medicament, lansat recent după 15 ani de cercetări în domeniu. Potrivit biologului Răzvan Nanulescu,

Diabetul zaharat tip 2 ar putea fi vindecat sau stopat din evoluţie graţie unui nou medicament, lansat recent după 15 ani de cercetări în domeniu.

Potrivit biologului Răzvan Nanulescu, Januvia este recomandat în schema de tratament a diabeticului atunci când acesta se confruntă cu valori crescute ale zahărului în sânge, fără a provoca hipoglicemii sau creşteri în greutate. Diabetul zaharat este de două feluri, respectiv diabet de tip 1, insulino-dependent, şi diabet de tip 2, non-insulino-dependent.

Diabetul de tip 1 reprezintă aproximativ 10 la sută din totalul cazurilor de boală şi îşi are debutul în perioada copilăriei sau a adolescenţei. În ceea ce priveşte diabetul zaharat de tip 2, acesta reprezintă 90 la sută din cazurile de diabet şi este favorizat de obezitate. Potrivit statisticilor, în România sunt înregistraţi în prezent peste 700.000 de diabetici.

500.000 dintre aceştia urmează un tratament pe bază de antidiabetice orale sau insulină. Medicamentul Januvia, produs de compania Merck, va fi lansat şi pe piaţa din România la începutul anului 2008. Specialiştii din domeniu şi-au manifestat intenţia de a negocia cu autorităţile române includerea terapiei într-un program de sănătate, astfel încât accesul la tratament să fie nelimitat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite