Cu maşina zburătoare spre Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer britanic a pus la punct o maşină zburătoare care este propulsată de un ventilator şi, pentru a demonstra că funcţionează, a programat şi o călătorie. Destinaţia: Timbuktu, Mali.

Un inginer britanic a pus la punct o maşină zburătoare care este propulsată de un ventilator şi, pentru a demonstra că funcţionează, a programat şi o călătorie. Destinaţia: Timbuktu, Mali. Deşi pare un voiaj ştiinţifico-fantastic dintr-o carte de Jules Verne, nu este vorba despre o fantezie, notează “The Times”.

Maşina-cerului, cum a fost botezată, chiar zboară. Călătoria se va transforma în realitate la începutul anului viitor, când doi exploratori vor pleca din Londra. Această improbabilă aventură a început să prindă contur în urmă cu patru ani, când Gilo Cardozo, un  fabricant de paramotoare, a avut o revelaţie.

Pentru cei care nu sunt obişnuiţi cu astfel de maşinării de zbor, cel mai simplu este să-şi imagineze un paraşutist care are în spate un ventilator industrial de dimensiuni mari. Acesta asigură mişcările înainte şi ridicările paraşutei în timpul decolării.

Cardozo a avut inspiraţia de a ataşa o maşină ventilatorului. Motorul maşinii a fost modificat. Totodată, “ventilatorul este static atunci când conduci maşina”, a explicat Cardozo, adăugând că altitudinea maximă care poate fi atinsă cu acest aparat de zbor este de 4.500 de metri. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite