Ce se întâmplă în creierului unei femei atunci când are orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au făcut publică prima scanare care dezvăluie exact ceea ce se întâmplă în creierului unei femei atunci când are un orgasm.

Ei au descoperit că excitarea sexuală din timpul orgasmului duce la eliberarea de endorfine cu efect analgezic, astfel că femeia resimte doar plăcerea, potrivit Daily Telegraph.

Cercetătorii americani au descoperit că orgasmul afectează până la 30 de părţi diferite ale creierului, inclusiv cele responsabile de emoţie, atingere, bucurie, satisfacţie şi de memorie.

Cercetătorii de la Rutgers University (New Jersey) au efectuat un experiment, rugând opt femei să încerce să ajungă la orgasm prin stimulare proprie, acoperite cu o pătură şi aflate într-un scaner de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) folosit de obicei pentru detectarea tumorilor la creier. Majoritatea femeilor au avut nevoie de 5 minute pentru a ajunge la orgasm. În tot acest timp, scanerul a făcut creierului fotografii la fiecare 2 secunde, pentru a observa ce părţi devin active în timpul orgasmului.

Etapele activării cerebrale în timpul orgasmului

Cu 2 minute înainte de orgasm, se activează centrii responsabili de recompensă (care sunt de obicei stimulaţi în timp ce bem sau mâncăm).

Imediat înainte de a ating punctul cluminant, alte zone din creier intră în acţiune, cum sunt cortexul senzorial sau talamusul, care integrează informaţiile tactile.

În timpul orgasmului se activează zonele responsabile cu transmiterea emoţiilor (cortex cingular, insula), hipotalamusul, aria plăcerii (nucleul accumbens) şi nucleul caudat (responsabil de memorie).

Echipa care a făcut descoperirea se străduieşte să reprezinte pe o hartă ceea ce se întâmplă în interiorul creierului unei femei atunci când ea are un orgasm. Acest lucru ar putea să le permită să identifice ceea nu merge bine în rândul celor cu probleme de disfunctie sexuala sau libido scăzut.

Oamenii de ştiinţă vor să scaneze şi creierul unui bărbat, pentru a putea compara modul în care senzaţia afectează creierul masculin şi feminin.

Dovezile existente demonstrează că femeile pot ajunge la orgasm mult mai uşor decât bărbaţii şi pot avea mai multe orgasme într-un timp scurt.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite