Ce înseamnă o greutate normală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fi sănătos nu se rezumă doar la o greutate corporală stabilă, avertizează specialiştii britanici. Dr. Susan Jebb, autoarea unui studiu citat de BBC News, arată că sănătatea depinde de

A fi sănătos nu se rezumă doar la o greutate corporală stabilă, avertizează specialiştii britanici. Dr. Susan Jebb, autoarea unui studiu citat de BBC News, arată că sănătatea depinde de o mulţime de alţi factori precum istoricul medical al familiei, gene, tipul de mâncare consumată sau viciile manifestate: tutun sau alcool. Combinarea acestor factori ne determină greutatea, de aceea nu se poate vorbi despre o greutate ideală care să poată fi aplicată tuturor.

Multe persoane au o părere distorsionată în ceea ce priveşte greutatea corporală ideală. Suntem înconjuraţi de celebrităţi, majoritatea fiind mult mai slabe decât este normal. Tinerele, aflate la o vârstă la care sunt uşor influenţabile, tind să se compare cu aceste persoane publice, lucru care este în defavoarea lor. Dar nici compararea noastră cu membrii familiei nu ne este de ajutor.

Acest lucru este valabil în situaţia în care avem cazuri extreme de greutate în familie, ceea ce ne face să privim obezitatea sau subnutriţia ca pe ceva normal. Este important să ţinem cont de mai mulţi factori atunci când ne analizăm aspectul: înălţime, vârstă, obiceiuri alimentare, stil de viaţă etc.

O greutate corporală normală este indicată de:

-Indicele de masă corporală arată care este greutatea optimă în funcţie de înălţime
-Circumferinţa taliei care ne arată câtă grăsime avem acumulată în jurul mijlocului, avertizându-ne cu privire la riscul crescut de a suferi de diabet sau de boli de inimă
-Măsurarea grăsimii corporale prin trecerea unui semnal electric inofensiv prin corp
-În ultima vreme, tot mai multe persoane sunt subponderale ca urmare a unor restricţii alimentare autoimpuse. Femeile cu o greutate corporală sub limita normală sunt predispuse la anemie, ca urmare a lipsei fierului din organism, osteoporoză, din cauza cantităţii insuficiente de calciu şi chiar infertilitate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite