De ce se înfurie sexul slab

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce se înfurie sexul slab
De ce se înfurie sexul slab

Un studiu recent arată că femeile nu au fost niciodată mai agresive şi mai violente fizic decât în prezent. Sunt furioase la muncă, acasă şi pe internet. Reprezentantele sexului slab nu mai sunt atât de drăguţe şi de firave cum erau odată.

„Într-o dimineaţă încercam să-mi revin tratându-mă de furie într-o piscină. Voiam să fac câteva lungimi de bazin. Dar, în acea dimineaţă, toate culoarele erau ocupate“, poveşteşte Lucy Taylor, jurnalist la „The Daily Mail“.

Culoarul de viteză era ocupat de două femei care înotau încet în timp ce vorbeau, iar culoarul din mijloc, de un tată care încerca să-şi înveţe copilul să înoate.

„«Daţi-vă naibii de pe culoarul de viteză», a urlat o voce din interiorul meu, în timp ce mă holbam la cele două femei“, adaugă Lucy.

După o porţie bună de furie la piscină, a urmat o alta: căutarea unui loc în parcarea unui supermarket. Şi din nou o voce interioară care urla la „egoiştii care au ocupat mai multe locuri de parcare decât li se cuveneau“.

„Se pare însă că nu sunt singura femeie care se simte prizonieră în această furie violentă. Femeile devin din ce în ce mai agresive“, notează jurnalista.

Enervare şi violenţă

Datele unui studiu recent realizat în Marea Britanie arată că numărul femeilor şi tinerelor judecate pentru infracţiuni a atins anul acesta vârful ultimilor cinci ani.

Mai mult, numărul celor implicate în scandaluri generate de consumul de alcool a crescut cu o treime în ultimii doi ani. Britanicii sunt cei mai furioşi şoferi dintre toţi europenii.

În plus, 64% din britanici au fost martori la manifestări de furie la serviciu. O bună parte din protagoniştii lor sunt femei, arată datele studiului.

„Nu există niciun dubiu: trăim într-o eră a enervării“, mai spun jurnaliştii britanici. Numărul femeilor acuzate de violenţă domestică este şi el în creştere.

„Femeile din ziua de astăzi sunt agresive din motive întemeiate. Ele strâng stresul de acasă, de la serviciu, stresul financiar şi nu sunt capabile să comunice aceste nemulţumiri“, spune Mike Fisher, fondator al Asociaţiei Britanice de Management al Furiei.

Există femei care nu-şi pot stăpâni furia, iar atunci când sunt părăsite de iubiţi sunt nevoite să apeleze la cursuri de management al mâniei. De obicei, femeile sunt furioase mai mult timp, dar îşi exprimă mai greu sentimentele de mânie decât bărbaţii.

image

Mesajul pe care femeia îl primeşte de la o vârstă fragedă este că trebuie să arate orice sentiment, mai puţin furia.

image


Mike Fisher
fondator al Asociaţiei Britanice
de Management al Furiei

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite