Un adolescent, fals magnat al industriei aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un adolescent, fals magnat al industriei aeriene
Un adolescent, fals magnat al industriei aeriene

Un tânăr autist de 17 ani a reuşit să-i păcălească pe reprezentanţii aviaţiei britanice, pozând într-un mare şef din industrie. Şefii aviaţiei civile au picat rapid victime cursei pe care un adolescent din Yorkshire le-a întins-o.

Folosind pseudonimul Adam Tait, băiatul a pretins că este un tânăr magnat, de 20 de ani, care se pregăteşte să-şi lanseze propria companie aeriană, relatează „The Times“.

Farsa aminteşte de pelicula lui Steven Spielberg „Catch Me If You Can“ („Prinde-mă! Dacă poţi!“). În film, Leonardo DiCaprio interpretează un personaj care se dă drept pilot.

Tait a reuşit să-i convingă pe şefii aviaţiei că este un om cu care se pot face afaceri. Chiar a mers la Jersey, unde a avut o întâlnire de o oră şi jumătate cu directorul aeroportului, considerată promiţătoare de cel din urmă.

O pasiune dusă la extrem

Timp de şase luni, şiretlicul adolescentului a ţinut. Numai că acesta şi-a dorit din tot sufletul ca în publicaţiile de specialitate să apară diverse articole legate de el.

La un moment dat, revista lunară „Airliner World“ a încercat să afle mai multe despre tânărul magnat. Jurnaliştii au devenit suspicioşi. Recent, poliţia l-a chestionat după ce a încercat să închirieze un avion pe aeroportul Southend.

La scurt timp, a fost demascat. Numai că împotriva lui nu vor fi luate măsuri. Tatăl tânărului le-a explicat autorităţilor că acesta suferă de autism şi nu a realizat ce a făcut. „De doi ani este extrem de pasionat de avioane şi şi-a tapetat dormitorul cu afişe“, a explicat tatăl băiatului care a cerut presei să nu-i dezvăluie identitatea fiului său.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite