Cum să începem eficient o zi de muncă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii susţin că dezordinea de la birou ne irită psihicul şi duce la scăderea performanţei profesionale Ordinea de pe biroul nostru reprezintă un prim pas către un randament sporit

Psihologii susţin că dezordinea de la birou ne irită psihicul şi duce la scăderea performanţei profesionale

Ordinea de pe biroul nostru reprezintă un prim pas către un randament sporit la locul de muncă. Specialiştii susţin că influenţa factorilor de stres poate fi diminuată prin aromaterapie. Esenţele de pin şi scorţişoară ne dau un plus de energie, iar cele din busuioc şi rozmarin ne măresc puterea de concentrare.

Felul în care te organizezi la birou are o influenţă directă asupra randamentului la locul de muncă. Psihologii, preocupaţi de influenţa factorilor psihici asupra eficienţei profesionale, cred că dezordinea ne irită psihicul şi, de aceea, nivelul energetic stagnează la o cotă modestă care nu asigură performanţa. În compania unui chi (energie vitală) redus, şi rezulatele aşteptate lasă de dorit.

Aşadar ordinea desăvârşită pe masa de lucru reprezintă un prim pas pentru a avea o zi foarte eficientă. Obiectele pe care le folosim frecvent la serviciu trebuie păstrate la îndemână, restul va fi îndepărtat din sfera noastră de activitate.

După ce asigurăm ordinea în sfera de lucru, ne ocupăm de sursele de energie care vor ţine departe de noi influenţa factorilor de stres. Dintre acestea, cele mai eficiente şi la îndemâna noastră sunt esenţele folosite şi în aromaterapie. Cele de pin şi scorţişoară sunt energizante, iar cele de busuioc şi rozmarin revitalizează puterea de concentrare.

Următoarea etapă, care ne ajută să avem o zi eficientă, se referă la reactualizarea priorităţilor. Nu vom lăsa problemele minore sau cele strict personale să ne distragă atenţia de la activităţile pe care le avem de făcut la serviciu.

Meniu compus din alimente bogate în proteine

În pauza de masă nu ne mai gândim la chestiunile nerezolvate. Vom mânca în linişte, iar meniul nostru va cuprinde alimente bogate în proteine care să revigoreze nivelul de energie: peşte, carne de curcan, creveţi, iaurt degresat.

Nu trebuie ocolite merele, perele, strugurii, nucile, alunele sau portocalele.

La scurt timp după masa de prânz, ne mobilizăm pe finalizarea programului propus fără a pierde timpul cu probleme care se vor derula în zilele următoare. Dacă la sfârşitul zilei am obosit, ne orientăm spre îndeletniciri de rutină. Nu vom încheia programul de lucru fără a discuta împreună cu ceilalţi colegi despre ce s-a împlinit în ziua respectivă. Această concluzie ne reîncarcă pentru ziua următoare.

Recomandare

Cele mai eficiente şi la îndemâna noastră sunt esenţele folosite şi în aromaterapie. Cele de pin şi scorţişoară sunt energizante, iar cele de busuioc şi rozmarin revitalizează puterea de concentrare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite