”Fumatul interzis” ar atrage mai mulți clienți în baruri și restaurante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima lege anti-fumat din Spania s-a dat în urmă cu cinci ani
Prima lege anti-fumat din Spania s-a dat în urmă cu cinci ani

Un studiu al Asociației Economiștilor de Sănătate arată că localurile în care nu se fumează și-au mărit încasările. Cercetătorii sunt convinși că fast-food-urile sunt preferate deoarece aici nu se fumează.

Deși mulți dintre proprietarii de baruri și restaurante se tem că-și vor pierde din clienți odată cu introducerea în Spania a noii Legi Anti-Fumat, iată că un studiu realizat de Asociația Economiștilor de Sănătate, arată tocmai contrariul, anunță ziarul "El Mundo".

Conform studiului, localurile tip "fast-food", unde țigările sunt interzise în 80% din cazuri, nu au fost afectate de criză. Ele au înregistrat o creștere medie anuală de 3%, chiar și în ultimii ani, când Spania a fost afectată de criza economică. Iar cercetătorii sunt convinși că acest lucru se datorează faptului că în aceste localuri nu se fumează.

"Cetățenii preferă tot mai mult să meargă în aceste localuri, aflate în special în centre comerciale, unde nu se fumează", este de părere Rodrigo Córdoba, de profesie psiholog și terapeut.

Cordoba susține că nu prețurile mici îi fac pe clienți să prefere localurile tip "fast-food". "Mc Donald's este mai ieftin, dar Starbucks sau Vips, nu, iar lumea alege aceste localuri înaintea barurilor sau restaurantelor din cartier, unde toată lumea fumează", a mai declarat Cordoba.

Vezi pe adevarul.es alte argumente pe care cercetătorii le aduc împotriva fumatului în baruri

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite