La ce vârstă se atinge nivelul maxim de fericire?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Oamenii trăiesc cu ideea că anii de tinereţe sunt cei mai fericiţi, însă cercetătorii germani şi americani au demonstrat că viaţa frumoasă începe după vârsta de 40 de ani. Nivelul maxim de fericire este atins abia la 74 de ani, arată un studiu publicat în revista de specialitate "Social Indicators Research" (SIC).

Combinaţia dintre diminuarea responsabilităţilor, grijile financiare mai puţine şi timpul liber la bătrâneţe ne face mai împăcaţi şi mai liniştiţi în a doua parte a vieţii, susţin autorii studiului, potrivit cotidianului britanic "Daily Mail" . De fapt, tocmai lipsa acestora în anii de tinereţe creează o stare de nemulţumire continuă.

Statistic, cercetătorii au descoperit că nivelul de fericire începe să scadă încă din adolescenţă, având un trend descendent până la 40 de ani. În anii ulteriori acestei vârste, stagnează în punctul minim, pentru ca, abia după 50 de ani, nivelul de fericire să cunoască o creştere continuă până la 74 de ani, când atinge punctul maxim, arată studiul SIC.

Cercetărorii germani şi americani au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat, pe o perioadă lungă de timp, peste 21.000 de femei şi de bărbaţi din Marea Britanie.

Citeşte cum explică analiştii rezultatele studiului pe adevărul.it

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite