Atenţie! Femeile frumoase dăunează sănătăţii bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii Universităţii din Valencia după un studiu făcut asupra unui eşantion de 84 de bărbaţi.

Femeile frumoase ar trebui să poarte mesaje de avertizare la fel ca pachetele de ţigări. La fel ca tutunul, o femeie frumoasă poate îmbolnăvi bărbaţii. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Valencia, conform cotidianului 20 minutos.

Femeile atrăgătoare pot dăuna sănătăţii bărbaţilor care le privesc. De ce? Cinci minute de admirat frumuseţea unei femei creşte nivelul cortisolului în organismul bărbaţilor, un hormon relaţionat cu stresul şi care alterează metabolismul celular.

Aceasta este una din concluziile studiului cercetătorilor de la Universitatea din Valencia, care, în colaborare cu Universitatea din Groeningen, din Olanda, au măsurat nivelul de cortisol în organismul a 84 de bărbaţi în timp ce rezolvau un sudoku în timp ce se aflau în cameră cu un bărbat şi o femeie.


Bărbaţii credeau că trebuie să flirteze cu femeia, ceea ce îi făcea să se simtă stresaţi. Spre surpriza cercetătorilor, dacă femeia aflată în cameră era frumoasă, nivelul de cortisol din sângele subiecţilor creştea considerabil până când femeia părăsea încăperea. Apoi, nivelul cortisolului revenea la normal.

Vezi pe adevarul.es la ce boli se expun bărbaţii în preajma femeilor atractive

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite