Site-ul care te ajută să jefuieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boy Van Amstel a creat PleaseRobMe pentru a demonstra ceva
Boy Van Amstel a creat PleaseRobMe pentru a demonstra ceva

Celor care au acuzat Internetul că nu oferă informaţii relevante, un olandez a vrut să le demonstreze contrariul, anunţă BBC News. Bazându-se pe informaţiile postate pe Internet de jucătorii unui popular joc online numit Foursquare, acesta a creat un site care le spune potenţialilor hoţi care sunt casele unde se poate da o spargere fără prea mare bătaie de cap.

Site-ul PleaseRobMe are scopul de a atrage atenţia asupra pericolului postării de informaţii persoanale pe Internet, potrivit unui dintre creatorii săi, olandezul Boy Van Amstel.

Informaţiile sunt adunate de la acei jucători de Foursquare, joc care se bazează pe locaţia persoanei în viaţa reală, care au ales să posteze detalii despre locurile unde se află pe Twitter.

"Totul a început când m-am uitat cu un prieten pe fluxul Twitter şi am vazut tot mai multe posturi care aveau legătură cu Foursquare. Oamenii spuneau când ajung acasă, când sunt în vizită la prieteni precizând şi adresele exacte. Nu cred că îşi dau seama cât de multe informaţii deveneau astfel publice", povesteşte Boy Van Amstel.

Site-ul a fost creat în patru ore

"Este practic o aplicaţie care scrutează Twitter în căutarea unor astfel de informaţii. MNu este nimic nou. Orice care ştie puţin limbaj HTML şi Javascript îl poate crea", a declarat Van Amstel. Potrivit creatorilor PleaseRobMe, site-ul nu a fost realizat pentru a servi ca o unealtă de informare de către hoţi, ci pentru a atrage atenţia asupra pericolului postării pe site-urile de socializare a unor informaţii personale.

Existp numeroase asociaţii menite menite să lupte împotriva criminalităţii care avertizează asupra pericolului postării de informaţii personale pe site-uri precum Twitter, Facebook sau alte reţele de socializare.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite