Cum evităm semnele îmbătrânirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţia cearcănelor, a petelor pe mâini sau a coşurilor sunt probleme de care ne lovim la orice vârstă Dacă nu au o cauză genetică, problema cearcănelor poate fi remediată cu

Apariţia cearcănelor, a petelor pe mâini sau a coşurilor sunt probleme de care ne lovim la orice vârstă

Dacă nu au o cauză genetică, problema cearcănelor poate fi remediată cu ajutorul cremelor cosmetice bogate în vitamina K şi retinol.

Ele acţionează direct asupra vaselor de sânge şi ajută la refacerea colagenului, îmbunătăţind astfel aspectul pielii. Pentru a scăpa de petele de pe mâini, cea mai eficientă metodă este cea cu laser.

Lipsa somnului, oboseala excesivă, fumul de ţigară sau o anumită afecţiune sunt câteva din cauzele care pot provoca cearcănele.

1 Cum scăpăm de cearcăne?

Cearcănele închise la culoare pot fi dobândite şi pe cale ereditară. Cu toate acestea, cearcănele sunt, pentru unele persoane, semnul trecerii anilor. Pe măsură ce îmbătrânim, zona de sub ochi se subţiază, permiţând vaselor de sânge să fie tot mai vizibile. Mai mult, odată cu trecerea anilor, fluxul sanguin din jurul ochilor încetineşte, sporind întunecarea acestei zone.

O mascare eficientă a cearcănelor constă în folosirea unui fond de ten asemănător la culoare cu tenul utilizatorului. Un studiu efectuat de Academia Americană de Dermatologie a arătat că produsele cosmetice pe bază de vitamina K şi retinol sunt mult mai eficiente. Vitamina K acţionează direct asupra vaselor de sânge, în timp ce retinolul ajută la refacerea colagenului, îmbunătăţind astfel aspectul pielii.

2 Cum putem evita apariţia petelor pe mâini?

Petele de culoare maro, cunoscute şi sub denumirea de "pete de bătrâneţe", sunt în realitate rezultatul unei expuneri îndelungate la soare. Astfel, o cale de a evita apariţia acestor pete este prin reducerea expunerii la razele soarelui.

În acest fel, nu numai că numărul "petelor de bătrâneţe" va scădea, dar se va reduce şi cantitatea de colagen distrusă cu timpul, iar mâinile vor fi mai puţin ridate. În puţine cazuri, petele maro de pe mâini, apărute în jurul vârstei de 30 de ani, au fost legate de procesul de îmbătrânire.

Astfel, dacă vă protejaţi mâinile de timpuriu, veţi evita apariţia unor asemenea pete. În timp ce produsele care acoperă aceste pete oferă doar o soluţie temporară, terapia cu laser este una dintre cele mai eficiente pentru îndepărtarea definitivă a petelor maro.

3 De ce şamponul împotriva părului gras nu are efect?

Fenomenul apare ca reacţie a şamponului la procesul de uscare a părului gras. În această situaţie, glandele sebacee reacţionează şi produc şi mai mult ulei. Pentru a înlătura această problemă, chiar dacă aveţi părul gras, alegeţi un şampon pentru păr uscat, sensibil sau vopsit.

Aceste produse sunt realizate astfel încât să cureţe fără să usuce părul, evitând astfel şi reacţia de apărare a glandelor sebacee. Sfatul se aplică şi în cazul persoanelor cu ten gras, deoarece cu cât produsul de curăţare este mai dur şi cu cât îndepărtează mai mult ulei, cu atât mai intensă va fi activitatea glandelor sebacee.

4 Cum alegem crema de faţă?

Pe piaţă există sute de produse destinate hidratării pielii şi niciun indiciu pentru a şti care va funcţiona pentru un anumit tip de piele. Dacă aveţi pielea uscată sau sensibilă, deci uşor iritabilă, aveţi grijă ca produsul dorit să cuprindă aceste instrucţiuni pe etichetă.

Dacă tenul este gras şi predispus acneei, pe etichetă trebuie să apară scris "produs non-comedogenic". Dacă vă treziţi dimineaţa cu pielea mult prea uscată, va trebui ca, pe lângă crema de zi folosită, să utilizaţi şi o cremă de noapte.

5 De ce vopseaua de pe păr începe să dispară după trei săptămâni?

De cele mai multe ori se întâmplă ca, în urma vopsirii părului, nuanţa dorită să nu dureze mai mult de trei săptămâni. Aceasta se aplică mai ales părului vopsit în nuanţe de blond.

Cauza acestei schimbări a culorii părului este cauzată de oxidarea acestuia, un proces normal ce are loc în momentul în care moleculele de oxigen din aer se combină cu moleculele de culoare din păr.

Expunerea la soare şi spălarea frecventă sunt alte cauze ale "pălirii" culorii părului vopsit. Pentru evitarea acestei situaţii, este indicat să alegeţi un şampon cu ingrediente naturale, precum şi produse pentru tratarea părului deteriorat.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite