Un european din patru suferă de o afecţiune alergică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alergiile din zilele noastre sunt mai agresive şi persistente din cauza poluării, a stilului de viaţă, stresului cotidian sau a încălzirii globale, potrivit unor studii recente europene.

Alergiile din zilele noastre sunt mai agresive şi persistente din cauza poluării, a stilului de viaţă, stresului cotidian sau a încălzirii globale, potrivit unor studii recente europene. Dr. Diana Dumitraşcu, preşedinta Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică, a declarat, ieri, că în România sunt în jur de 1.500.000 de persoane cu astm bronşic. Alergologii avertizează că uneori alergia poate ucide. Anual se înregistrează în jur de 40 de decese, majoritatea prin şoc anafilactic.

Laptele praf poate provoca alergii bebeluşilor

"Un copil din trei este alergic, boala putând debuta în primul an de viaţă (dermatita atopică). Ea poate apărea în urma consumului de lapte praf sau a unor preparate ce conţin ou, ulei de arahide, kiwi. Şi cremele de îngrijire pentru bebeluşi pot favoriza alergia", a explicat pediatrul Stela Goţia, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi. În urma statisticilor îngrijorătoare, Institutul de Alergie din Belgia a lansat în Europa proiectul SIGMA, ce are ca obiectiv lupta împotriva bolilor alergice. Unul dintre programele demarcate în cadrul proiectului SIGMA România este campania "Alergia de azi", cu sloganul "Nu trata alergia cu indiferenţă. Du-te la doctor!". Campania debutează pe 15 mai şi durează două luni. Mai multe informaţii se pot obţine accesând siteul www.alergiadeazi.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite