Cel mai deştept copil are nouă ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat-minune de nouă ani din Marea Britanie este considerat cel mai deştept copil din lume. Ainan Cawley, care locuieşte în Singapore împreună cu familia sa expatriată, studiază deja

Un băiat-minune de nouă ani din Marea Britanie este considerat cel mai deştept copil din lume.

Ainan Cawley, care locuieşte în Singapore împreună cu familia sa expatriată, studiază deja chimia la un colegiu şi a reuşit să ia, la vârsta de şapte ani, diploma GCSE (General Certificate of Secondary Education).

Acest certificat care atestă cunoştinţe de nivel superior este obţinut de obicei de tinerii din Anglia la vârsta de 14-16 ani.

Băiatul ştie deja pe de rost tabelul periodic  cu elemente chimice, dar şi valoarea exactă a lui Pi. Tatăl său, Valentine Cawley, notează în fiecare zi progresele fiului său pe un blog numit „Băiatul care ştie prea multe” („The boy who knew too much”).

„Cunoştinţele lui se întind pe multe domenii, de la fizică la biologie şi chimie – cu un interes aparte pentru cel din urmă. Câteodată intuiţia sa este profetică ”, spune tatăl băiatului.

Valentine Cawley crede că, deşi fiul său are o mulţime de prieteni de vârstă apropiată cu a sa, băiatul relaţionează mai uşor cu adulţii. Postul de televiziune Channel 4 a realizat un documentar despre Ainan, numit „Cel mai deştept copil şi eu”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite