S-a dat startul curselor cu tauri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a dat startul curselor cu tauri
S-a dat startul curselor cu tauri

Mii de oameni au luat cu asalt oraşul spaniol Pamplona. Ieri s-a dat startul Festivalului San Fermin, cunoscut în întreaga lume pentru cursele cu tauri la care participă sute de amatori de senzaţii tari, relevă AFP.

 „Bărbaţi şi femei din Pamplona, trăiască San Fermin!“, a exclamat Uxue Barkos, membră a coaliţiei care conduce regiunea Navaro. Apoi, aceasta a aprins artificiile. Fiesta se va încheia, ca în fiecare an, la 14 iulie. În acest timp, concertele, dansurile, pertrecerile de stradă şi luptele cu tauri se vor ţine lanţ.

Ajunul festivalului nu a fost însă lipsit de incidente. Câteva sute de spanioli,  purtând numai lenjerie intimă, s-au adunat în piaţa centrală pentru a protesta faţă de uciderea taurilor în coride.

„Opriţi luptele sângeroase!“, au strigat manifestanţii, activişti ai organizaţiei PETA, care luptă pentru drepturile animalelor. Protestarii s-au lungit pe dalele de piatră după ce în prealabil se stropiseră cu vopsea roşie pentru a le aminti trecătorilor că sute de tauri au murit în coride.

Cursele cu tauri au făcut însă victime şi printre amatorii de senzaţii tari. 13 persoane au murit începând din 1924, ultima victimă fiind înregistrată în 1995 – un american în vârstă de 22 de ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite