Un spin din coroana lui Iisus a fost găsit într-un liceu public din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost confiscat în timpul celei de-a patra cruciade, a fost vândut familiei regale a Franţei şi şi-a petrecut ultimele două secole într-un liceu public din Marea Britanie. Este vorba de un spin din coroana lui Iisus Hristos, potrivit Daily Mail.

Acum relicva va fi prezentată într-o expoziţie la British Museum, din Londra.

Spinul despre care se spune că provine din coroana lui Iisus Hristos a fost găsit la liceul Stonyhurst, un liceu iezuit vechi de circa 400 de ani.

Istoria din spatele acestei relicve este una fascinantă.

Coroana de spini a lui Iisus Hristor ar fi fost furată din Constantinopol în jurul anului 1200 după Hristos în timpul celei de-a patra cruciade, şi vândută regelui Ludovic al IX-lea al Fraţei în timpul unei vizite în Veneţia.

Regele a rupt spini din coroană şi i-a dăruit cadou celor care se căsătoreau cu un membru al familiei regale.

Spinul descoperit la liceul din Marea Britanie ar fi ajuns astfel in Regat prin Regina Maria a Scoţiei, care s-a căsătorit cu moştenitorul tronului Franţei în 1558, şi care a primit drept cadou de nuntă relicva. Aceasta ar fi luat cu ea spinul în Edinburgh.

În urma execuţiei sale, în 1587, spinul a ajuns în posesia unuia dintre loialii săi servitori, Thomas Percy, care l-a dăruit fiicei sale Elizabeth Woodruff. Acesta a înmănat relicva preotului său, care aparţinea ordinului iezuiţilor.

Aceştia au luat spinul cu ei când au pus bazele liceului Stonyhurst.

Deşi nimeni nu pune la îndoială bogata istorie a aceastei relicve, există puţine dovezi care să susţină provenienţa sa.

image

Relicve răspândite prin toată lumea

Cea mai cunoscută relicvă este Giulgiul din Torino, o pânză de in, păstrată la capela regală a Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, pe care se află imprimată imaginea corpului unui om care a fost crucificat.

O parte dintre creştini cred că acesta este giulgiul în care a fost înmormântat Iisus Hristos.

În toată lumea bisericile catolice adăpostesc sute se astfel de obiecte despre care se spune că au aparţinut Mântuitorului, de la bucăţi din cruce, la bucăţi din pânza care a acoperit coapsele mântuitorului pe cruce, la lancea care i-a străpuns coasta.

Două biserici, din Genoa şi Valencia, pretind că se află în posesia Sfântului Graal, cupa din care a băut Mântuitorul în timpul Cinei cea de Taină.

Potrivit arheologilor,  cupa care se află în biserica din Valencia a fost produsă între secolul 4 î.Hr şi secolul 1 d.Hr.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite