Alcoolul, de trei ori mai dăunător decât cocaina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcoolul este cel mai periculos drog din lume, spun englezii sursa: Que.es
Alcoolul este cel mai periculos drog din lume, spun englezii sursa: Que.es

Doi foşti consilieri ai Guvernului Britanic au "inventat" un nou sistem de evaluare a daunelor provocate de droguri, atât legale, cât şi ilegale, determinând că alcoolul este cel mai dăunător dintre toate.

Alcoolul este mai dăunător decât heroina şi crack-ul (un derivat din cocaină, care se fumează), după cum susţine un studiu publicat astăzi în revista medicală "The Lancet" şi care dă peste cap toate teoriile anterioare despre efectele drogurilor şi alcoolului.

Revoluţionarul studiu, care analizează în mod combinat prejudiciul cauzat atât consumatorului, cât şi persoanelor care îl înconjoară, a fost elaborat de doi foşti consilieri ai Guvernului britanic, David Nutt şi Leslie King, şi are ca obiectiv elaborarea de politici de stat mai eficiente pentru a contracara impactul social al substanţelor adictive, între care se include şi tutunul, un alt drog legal, ca şi alcoolul, în majoritatea ţărilor lumii, scrie El Pais.

Citeşte pe adevarul.es lista completă a drogurilor analizate şi punctajul "prejudiciilor" obţinut de fiecare dintre ele

Conform acestui studiu, heroina şi crack-ul se află abia pe locurile doi şi trei în clasamentul drogurilor care dăunează cel mai mult atât individual, cât şi social.

Sarcina nu este una uşoară, dat fiind amplul "evantai" de efecte dăunătoare pe care le pot avea drogurile asupra consumatorului şi a anturajului său, explică autorii în prologul investigaţiei. Un studiu anterior, condus de Nutt în 2007, a provocat mari controverse în stabilirea a nouă criterii principale ale daunelor, de la răul intrinsec al drogurilor la costurile medicale generate, fiecare din ele cu o "greutate" estimativă în evaluarea finală.

Află care dintre droguri este mai inofensiv decât călăria, potrivit studiului

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite