Au fost descoperite rămăşiţele unei civilizaţii necunoscute vechi de peste 1.000 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii mexicani au descoperit mormintele şi rămăşiţele omeneşti ale unei populaţii care a trăit în urmă cu peste 1.000 de ani, informează AFP citând un anunţ al Serviciul naţional de arheologie din Mexic.

Rămâşiţele omeneşti au fost descoperite în grotele din Sierra Tarahumara, în statul mexican Chihuahua, situat la graniţa cu Statele Unite ale Americii, au explicat arheologii de la Institutul de antropologie şi istorie (INAH) din Ciudad de Mexico.

Potrivit arheologilor mexicani, civilizaţia care s-a dezvoltat în munţii din nordul Mexicului, nu a fost descoperită până în prezent.

"Peste zece situri cu caracter rezidenţial şi funerar, dintre care unele sunt vechi de peste o mie de ani, au fost descoperite în interiorul grotelor de mică adâncime din Ravin de la Sinforosa", au precizat arheologii mexicani.

În interiorul mormintelor, rămăşiţele omeneşti erau "învelite în pături fabricate din fibre vegetale, legate cu câteva frânghii şi închise la capete cu ace din lemn", acestea fiind înhumate împreună cu ofrande şi diverse obiecte din ceramică.

Potrivit experţilor, această populaţie a folosit acele peşteri între anii 1000 şi 1450. Peşterile respective au mai fost folosite şi de alte populaţii mai recente ca adăpost.

Pereţii construiţi de aceştia în peşteri le permiteau să închidă anumite camere, pentru a se apăra de animalele sălbatice şi de inamici, dar şi pentru a depozita alimente şi unelte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite