Cele mai căutate destinaţii de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150.000 de români vor petrece în staţiunile din ţară, iar 50.000, în străinătate. Ofertele de Revelion pe care se bat românii, Valea Prahovei şi zona Bran-Moeciu, se vor epuiza până pe 15 noiembrie.

Cei care-şi doresc să-şi petreacă Revelionul într-una dintre cele mai populare destinaţii româneşti - Valea Prahovei, Maramureş şi Bucovina sau în staţiunile balneo - ar trebuie să se grăbească, pentru că, cel târziu la mijlocul lui noiembrie, locurile bune se ocupă.

Estimările Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) arată că 150.000 de români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în ţară, iar 50.000, în străinătate.

Cei care aleg străinătatea preferă în proporţie de 20 la sută să iasă de Crăciun; 70 la sută vor pleca de Revelion, iar 10 la sută vor merge la shopping între cele două sărbători în Austria, Ungaria, Italia, Turcia sau Dubai.

În topul celor mai căutate destinaţii de iarnă în România conduce Valea Prahovei, dar şi zona Bran-Moeciu. Urmează zonele de turism rural - Maramureş, Bucovina şi Mărginimea Sibiului - şi staţiunile balneo - Ocna Sibiului, Băile Tuşnad, Olăneşti, Herculane.

Oferte pe litoral şi în Deltă

Pentru cei care vor un Revelion inedit, există oferte în Delta Dunării sau pe litoral. „Credem că va fi o creştere pe litoral, mai ales că Primăria Mangalia începe să impulsioneze turiştii să vină şi în staţiunile Neptun, Olimp sau Saturn, prin diverse spectacole, nu numai la Mamaia”, a spus Traian Bădulescu, reprezentantul ANAT.

Şi în Delta Dunării există câteva hoteluri care au oferte pentru Revelion. În topul destinaţiilor externe de iarnă ale românilor conduce Austria, unde „este foarte greu să mai găseşti locuri la preţuri mici şi medii, luate de prin iulie-august. Mai sunt disponibile doar hotelurile de patru, cinci stele”.

Românii cu bugete mai mari preferă să schieze de sărbători în Franţa, Italia sau Elveţia. Unii preferă un Revelion mediteraneean şi aleg Malta, Grecia sau Cipru. Alţii vor să petreacă Anul Nou în capitale europene, destinaţia numărul unu pentru cei cu bani fiind Parisul, urmat de Barcelona, Viena, Atena sau Budapesta şi Istanbul, ceva mai ieftine. 

De asemenea, tot mai solicitate pentru sărbătorile de iarnă sunt Lisabona şi Praga, dar şi metropolele ruseşti, Moscova şi Sankt Petersburg. Agenţiile româneşti au început să promoveze şi Chişinăul ca destinaţie de sărbători.

Schi în Slovacia şi Slovenia

O noutate sunt ofertele pentru amatorii de schi în Slovacia şi Slovenia. Şi Bulgaria este căutată, pentru că are hoteluri de patru, cinci stele cu preţuri mai mici decât în Poiana Braşov şi pârtii mai bine amenajate. În ceea ce priveşte turismul de lux, ANAT estimează că aproximativ 5.000 de români vor alege pachete turistice în destinaţii exotice de sărbători, de peste 2.000 de euro.

Cât plătim pentru vacanţa în ţară

Preţurile Revelionului în hoteluri şi pensiuni de trei stele, la munte, depăşesc 1.500 de lei de persoană. O variantă ieftină este minivacanţa de trei nopţi, la Hotel Eden, din Predeal, unde cazarea, micul-dejun şi masa de Revelion costă 2.990 de lei pentru două persoane.

În Poiana Braşov, la Pensiunea Alexandra, cinci nopţi, cu demipensiune şi masă festivă costă 2.200 de lei de persoană, iar la Sinaia, tot cinci nopţi, la Vila Piatra Şoimului, cu mic-dejun inclus şi masa de Revelion, costă 495 de euro de persoană.  Ceva mai ieftine sunt ofertele de pe litoral.

 La patru stele, În Mamaia, patru nopţi la Hotelul Splendid costă 2.228 de lei pentru două persoane, cu demipensiune şi cină festivă. La Neptun, pentru şase zile petrecute la Club Mediterraneo, o persoană va plăti 895 de lei. Confortul de la Hotel President, Băile Felix, timp de patru zile, cu mese festive în 31 decembrie şi 1 ianuarie, costă 1.610 lei de persoană.

Cât costă Anul Nou în străinătate

Pentru iubitorii de schi, în Bulgaria, cinci nopţi petrecute în staţiunea montană Bansko, la hotelul Dumanov, de trei stele, costă 252 de euro de persoană. Preţul acoperă demipensiunea şi masa festivă dintre ani.

În Slovenia, un sejur din 28 decembrie până în 4 ianuarie, în staţiunea Kranjka Gora, la hotelul Alpina, de trei stele, costă 491 de euro de persoană. Pentru a schia în Italia între 26 decembrie şi 6 ianuarie şi a beneficia de demipensiune la hotelul Bellaria, de trei stele, din staţiunea Val di Fiemme, nota de plată va fi de 660 de euro de persoană, în timp ce un studio de patru stele pentru trei persoane la „Les Balcons de Savoy”, în Chamonix, Franţa, costă 2.590 de euro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite