Strămoşii europenilor, mari amatori de carne de om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europenii se poate să fi fost canibali în perioadele de foamete prelungită
Europenii se poate să fi fost canibali în perioadele de foamete prelungită

Arheologii au descoperit că europenii de acum 7.000 de ani erau canibali, anunţă BBC News.

Dovezile privind canibalismul anticilor europeni au fost descoperite într-un sit funerar din sud-vestul Germaniei. Cercetătorii afirmă că noile descoperiri sunt un indiciu clar asupra existenţei practicilor canibalistice în Europa aflată la începutul Neoliticului.

Potrivit arheologilor, circa 500 de persoane descoperite în sit-ul funerar din apropierea oraşului german Herxheim ar fi fost victime ale canibalismului.

În situl funerar au fost descoperite şi rămăşite "mutilate intenţionat" care aparţin unor copii.

Explorările sitului din sud-vestul Germaniei au început în 1996 şi au fost reluate în perioada 2005-2008.

Liderul echipei de arheologi, Bruno Boulestin de la Universitatea din Bordeaux, Franţa, a precizat pentru BBC News că oasele umane descoperite au fost rupte şi tăiate în mod deliberat, dovadă a canibalismului. Cercetătorii nu pot, însă, afirma cu precizie dacă rămăşiţele celor peste 500 de persoane descoperite de arheologi ar fi fost şi gătite.

În Neoliticul timpuriu s-a început dezvoltarea agriculturii în Europa centrală. Arheologii consideră că practicile canibalistice reprezintă, totuşi o excepţie în Europa, şi este posibil ca strămoşii nostri să fi recurs la această soluţie doar în perioadele de foamete.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite