La 99 de ani vrea să fie campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 99 de ani vrea să fie campioană
La 99 de ani vrea să fie campioană

O străbunică în vârstă de 99 de ani din Australia se antrenează pentru a participa la World Masters Games, o competiţie rezervată seniorilor, care va avea loc în intervalul 10-18 octombrie la Sydney.

Ruth Frith, care este aproape oarbă, va fi cea mai în vârstă atletă care va participa la aceste probe, care se ţin din patru în patru ani, relatează Mediafax.

În octombrie,  străbunica Ruth va avea 100 de ani, dar în ciuda vârstei este hotărâtă să participe la cinci probe.

„Cred că secretul este să îţi urmezi propriul drum şi să trăieşti din plin“, a afirmat aceasta la postul public de radio ABC. 

De când a împlinit 85 de ani, australianca a încercat de mai multe ori să obţină recordul mondial la categoria sa de vârstă, la aruncatul de greutăţi, disc, suliţă, ciocan, săritura în lungime, triplu salt şi 100 de metri. În 2006, a aruncat discul la 10,90 de metri. Recordul mondial actual la categoria feminină este de 76,80 de metri.

Ruth Frith a participat la Masters Games de la vârsta de 74 de ani. Aceasta va fi la Sydney alături de fiica ei, Helen Searle, fostă campioană olimpică la atletism.

Dificil îi va fi însă, după spusele ei, să poarte pantaloni scurţi. Ruth a rugat deja publicul să nu râdă de cei mai bâtrăni care vor participa la aceste probe. „Sunt pe cale să îşi împlinească un vis, pe care îl au poate de când sunt copii“, a afirmat aceasta. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite