Mitul prostituatei fericite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluirea identităţii prostituatei de lux Bell de Jour, autoare a blogului Diary of a London Call Girl şi a unui best seller, a redeschis apetitutul publicului pentru poveştile fascinante cu prostituate sau curtezane, scrie BBC News.

Frumoasa blondă, şi medic pe deasupra, Brooke Magnanti, pare a fi femeia visurilor oricărui bărbat. Pentru cele care ies noapte de noapte pe stradă în căutare de clienţi sau pentru cele obligate să devină sclave sexuale, Belle nu este altceva decât un coşmar pruin faptul că romanţează o realitate de cele mai multe ori crudă.

Poveştile fetelor care ajung în industria sexului variază. De la imigrantele răpite şi obligată să întreţină relaţii sexuale pe bani şi până la viaţa plină de lux a escortelor de lux, poveştile din industria sexului au mii de nuanţe, iar diferenţele sunt uriaşe. 

Povestea cercetăoarei Brooke Magnanti aruncă un romantism şi idealism asupra unei "meserii" plină de murdărie şi poveşti sordide.

Cunsoscuta Belle de Jour, este varianta modernă a curtezanelor care duceau o viaţă de lux la curţile regale europene.

Parisul secolului al XIX-lea a fost facinat de scurta carieră a frumoasei Marie Duplessis, născută Rose Plessis. Aceasta s-a stins din viaţă, săracă, la doar 23 de ani, însă în scurtul timp cât a fost "răsfăţata" nobililor francezi a fost cebntrul unui cer social frecventat de mari nume ale lumii artistice.

Una dintre cuceririle frumoasei Marie Duplessis a fost scriitorul Alexander Dumas cel tânăr, care s-a inspirat din idila lor pentru celebra "Dama cu Camelii". Verdi a transferat povestea din romanul lui Dumas în opera "Traviata". Frumoasa Marie, cunoscută ca personajul literar Camille, a ajuns şi pe marele ecran. Rolul a fost interpretat de Greta Garbo.

În timpul vieţii, frumoasa curtezană ajunsese una dintre cele mai cultivate personaje de pe scena publică franceză.

Destin fabulos, dar trist


Isteţimea minţii, precum şio atracţie sexuală greu de ignorat au transformat-o pe tânăra Marie în senzaţia Parisului, astfel că toţi bărbaţii "la modă" frecventau salonul celebrei curtezane. A murit de tuberculoză, însă, fără niciun ban, la doar 23 de ani, dar la funeraliile sale au fost prezenţi mulţi dintre numeroşii săi amanţi.

Mitul curtezanei care se scaldă în faimă şi bogăţie este întreţinut şi de povestea Lolei Montez. Printre numeroşii săi amanţi s-a aflat şi compozitorul maghiar Lizst.

De ce ar renunţa o astfel de femei fermecătoare la bogăţie şi faimă pentru a se apuca de o muncă cinstită?

Brooke Magnanti sau Belle de Jour spune că într-o jumătate de oră de "stat pe spate" câştiga mult mai mult decât într-o săptămână de muncă cinstită. Indiferent care sunt motivele care au determinat-o pe Brooke să devină damă de companie, cert este că povestea ei, intens mediatizată de tabloide a redescis fascinaţie pentru curtezanele fericite. Povestea ei este, însă, o excepţie înntr-o industrie a sexului plină de drame.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite