Bebeluşul lovit de maşină trebuie tratat în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copilului speră ca tratamentul să fie suportat de firma la care este asigurat şoferul vinovat. Robert Vociu, micuţul de 11 luni care a fost „nenorocit“ acum şase luni de un şofer prea grăbit, a făcut mici progrese.

Povestea copilului născut sănătos şi aproape omorât în urma unui accident rutier a fost prezentată în cadrul campaniei, în urmă cu câteva săptămâni. Reluăm cazul lui Robert Ionuţ Voicu pentru că micuţul a făcut progrese, deşi problemele financiare cu care se confruntă zilnic părinţii lui îl împiedică pe cel mic să aibă parte de tot ce are nevoie. Copilul a venit pe lume perfect sănătos, însă povestea fericită a familiei Voicu, din judeţul Dâmboviţa, avea să se termine la 11 octombrie 2010.

Robert era în maşină cu bunica şi cu mătuşa sa atunci când un şofer i-a accidentat, iar, în urma impactului, s-a lovit grav la cap. A urmat o cursă nebună contra-cronometru pentru viaţa bebeluşului. Robert a stat în comă şi, atunci când medicii credeau că nu va rezista, Dumnezeu s-a îndurat şi l-a lăsat lângă părinţii săi. Din nefericire însă, accidentul a lăsat urme adânci. Copilul a fost diagnosticat cu tromboză de sinusuri, traumatism cranio-cerebral grav, hemoragie la stomac, anemie acută, hidrocefalie, iar vederea i-a fost cumplit afectată.

„Medicii de la Clinica

Hadassah din Israel i-au dat şanse de vindecare de 80%, dar trebuie intervenit urgent. Am obţinut o reducere la costul modulelor de recuperare, astfel că pentru şase module vom plăti 85.000 de euro", spune George Voicu, tatăl copilului.

Drumul dosarului

Marele noroc al lui Robert este că are părinţi care fac orice pentru ca el să se vindece. George Voicu a depus un dosar la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, apoi dosarul a ajuns la Ministerul Sănătăţii. „Voi lupta pentru a se face dreptate. Avem şi avocat şi vom merge la firma de asigurări a celui care a lovit maşina în care era băiatul meu. Cei vinovaţi trebuie să plătească tratamentul fiului meu, aşa e corect!", a adăugat bărbatul.

Pentru ca Robert să facă kinetoterapie de două ori pe zi, şase zile pe săptămână, părinţii s-au mutat în Bucureşti. „Acum îşi ţine singurel capul, reuşeşte să stea în şezut, se întoarce singur de pe o parte pe alta şi râde", ne-a spus tatăl. Progrese mici,dar care cântăresc enorm în inima unor părinţi distruşi de suferinţa fiului lor! Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi acest copil, sunaţi la 021.407.76.80.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite