Studiu: succesul bărbaţilor depinde de aspectul fizic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deopotrivă femeile şi bărbaţii sunt de acord că aspectul fizic este un indicator important al succesului unui bărbat. Un studiu efectuat prin telefon pe 500 de femei şi 500 de bărbaţi a arătat ce înseamnă succesul în viaţa bărbatului modern şi rolul aspectului îngrijit în atingerea succesului.

Majoritatea bărbaţilor (73%) şi a femeilor (69%) consideră că există o legătură strânsă între aspectul fizic şi gradul de succes al unei persoane de sex masculin.

În studiul realizat de compania Gillette în iunie 2009, 94% dintre bărbaţi şi femei susţin că bărbatul modern trebuie să se îngrijească de aspectul său fizic.

O majoritate importantă atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi în ceea ce priveşte femeile (85% dintre bărbaţi şi 88% dintre femei) consideră că persoanele de sex masculin au mai multă grijă de înfăţişarea lor decât aveau în urmă cu zece ani.

Studiul mai evidenţiază că 68% dintre bărbaţii din România sunt de acord că bărbieritul reprezintă esenţa ritualului zilnic de îngrijire.

În plus, 64% dintre bărbaţi recunosc faptul că ar accepta sfatul unui specialist în ceea ce priveşte aspectul fizic, dacă acest lucru le-ar atrage succesul.

Părerea doctorului

Psihologul Cristiana Haica a spus la prezentarea studiului că această atitudine ilustrează rolul schimbărilor care au avut loc în societate. Ea a zis că preocupările pentru aspectul îngrijit au existat încă înainte de Hristos, grecii fiind cei care au introdus bărbieritul, după care acest obicei a fost preluat şi de romani.

"O serie de studii psihologice au demonstrat că există o legătură între un aspect fizic de invidiat şi stima de sine. Un bărbat care arată bine are mai multă grijă de înfăţişarea lui decât avea acum zece ani", a zis doctorul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite