O femeie a trăit 15 ani cu un burete chirurgical de mărirea unui grepfrut, uitat în corpul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Australia a dat în judecată medicul care a operat-o în urmă cu 15 ani pentru că a lăsat un burete în interiorul corpului ei. După mai bine de un deceniu de dureri crunte, Helen O'Hagan a aflat că are o bucată de material în abdomenul ei.

În 1992, Helen O'Hagan din North Shore, Australia, a fost supusă la o operaţie de colectomie abdominală, intervenţie efectuată la nivelul intenstinului gros. Deşi ar fi trebuit să îi rezolve problemele medicale, femeia a început să aibă dureri insuportabile în urma operaţiei.

După 15 ani de la intervenţie, în urma unei radiografii realizate în 2007, Helen a descoperit că avea un buretele chirugical de mărimea unui grepfrut, lăsat în cavitatea ei abdominală. În jurul acestuia s-a format, în timp, un perete fibros. Buretele a fost extras chiar în ziua descoperirii, scrie BBC News.

Chemat în faţa justiţiei, doctorul Samuel Sakker, cel care a operat-o, a afirmat că nu poate fi tras la răspundere pentru un fapt petrecut cu atât de mult timp în urmă. Judecătorul din North Shore a fost, însă, de altă părere.

Deşi au trecut 19 ani de la intervenţia chirurgicală, judecătorul Leonard Levy a decis că Sakker poate şi va fi tras la răspundere pentru neglijenţă în activitatea medicală, în cadrul procesului ce va începe săptămâna aceasta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite