Ce ne atrage la partener

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce femeile pun preţ pe bogăţie atunci când îşi aleg partenerul, acesta se simte atras mai ales de aspectul fizic, se arată într-un studiu de specialitate Principalul atu pe

În timp ce femeile pun preţ pe bogăţie atunci când îşi aleg partenerul, acesta se simte atras mai ales de aspectul fizic, se arată într-un studiu de specialitate

Principalul atu pe care un bărbat îl are în faţa unei femei este avuţia. La rândul lor, acesta pune preţ pe frumuseţea celei care îi stă alături.

În ambele cazuri, comportamentul şi modul de a gândi sunt trecute pe plan secund, relevă o cercetare americană, preluată de BBC News. Astfel, bărbaţii se simt prinşi în capcana unei căsnicii nedorite, după ce s-au lăsat seduşi de ideea unei aventuri sexuale.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Indiana au urmărit comportamentul a 46 de persoane care au participat la o sesiune de întâlniri-fulger.

Aceştia au descoperit că bărbaţii sunt mult mai înclinaţi să se îndrăgostească de femei mai atrăgătoare, în timp ce reprezentantele sexului frumos optează instinctiv către bărbaţii care le oferă siguranţă financiară.

S-a mai constatat că bărbaţii sunt mult mai dispuşi să meargă la prime întâlniri în comparaţie cu femeile, care sunt mai reticente la ideea de a se întâlni cu bărbaţi necunoscuţi, informaţii cuprinse în rapoartele Academiei Naţionale de Ştiinţă.

Întâlniri la minut, metodă de observare a criteriilor de selecţie

Întâlnirile-fulger au devenit o metodă foarte populară de a cunoaşte posibili parteneri. Acestea se bazează pe întâlniri de câteva minute, timp în care partenerii trebuie să încerce să se cunoască pe cât de bine posibil. Cercetătorii consideră că întâlnirile la minut sunt o cale eficientă de observare a criteriilor de selecţie utilizate atât de femei, cât şi de bărbaţi.

Pe durata studiului participanţilor li s-au pus întrebări referitoare la aspectele pe care le vizează atunci când întâlnesc o persoană. Cel mai frecvent răspuns a fost că fiecare dintre noi caută să regăsească la partener propriile trăsături.

Însă imediat ce întâlnirile-fulger au început, participanţii au confirmat tiparele, potrivit cărora femeile sunt atrase de bogăţie, iar bărbaţii sunt atraşi de frumuseţea partenerelor. Totodată s-a observat că, în timp ce bărbaţii doreau să revadă peste jumătate din partenerele întâlnirilor-fulger, majoritatea femeilor au dorit să revadă doar o treime din bărbaţi.

Alegerea partenerului se face după tipare prestabilite

Coordonatorul studiului, Peter Todd, a afirmat că studiul vine să demonstreze că oamenii recurg la tipare bine stabilite atunci când îşi aleg partenerul. "Chiar dacă ne mândrim că suntem cea mai evoluată specie, majoritatea dintre noi se comportă precum oamenii de Neanderthal, atunci când îşi aleg perechea", a afirmat dr. Todd.

Este ştiut faptul că bărbaţii îşi aleg partenera de viaţă bazându-se pe criterii superficiale, în timp ce femeile gândesc pe termen lung, având în vedere chiar şi viitorul copiilor. Din această cauză mulţi bărbaţi se trezesc prinşi într-o căsnicie nedorită, după ce s-au lăsat atraşi de ideea unei aventuri sexuale", a explicat dr. Glenn Wilson, expert în probleme de cuplu la Institutul de Psihiatrie din Londra.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite