Un astronaut pe covorul lui Aladin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astronautul japonez Koichi Wakata a manevrat cu succes un covor zburător în spaţiu. Pentru a imita zborul lui Aladin pe covorul magic, japonezul s-a ajutat de o bucată de material pentru a aluneca prin Staţia Spaţială Internaţională, informează telegraph.co.uk.

Mai exact, el a folosit o bucată de hârtie, apoi un cearşaf alb pe care a stat câteva clipe, pentru a aluneca apoi ca pe o placă de snowboard.

„Am zburat pe carpeta magică ajutându-mă de un adeziv care mi-a fixat picioarele pe aceasta“, a mărturisit japonezul în vârstă de 45 de ani, într-un microfon fixat de Staţia Spaţială.

Puterile sale magice s-au dovedit însă limitate când a încercat să împacheteze un tricou sau să-şi pună picături în ochi. Luptându-se cu lipsa gravitaţiei, japonezul s-a chinuit momente bune să apuce un tricou care flutura aiurea, în vreme ce braţele şi mâinile răspundeau cu greu la comenzi. 

Cât priveşte administrarea picăturilor de ochi, Wakata a încercat nenumărate tactici înainte să reuşească. În final, cu ajutorul unei pipete mici deasupra căreia s-a chinuit să stea câteva momente a izbutit să direcţioneze o picătură de lichid într-un ochi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite