Zgomotul face mâncarea din avion insipidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii nu simt foarte bine gusturile dulce şi sărat când zgomotul este puternic
Oamenii nu simt foarte bine gusturile dulce şi sărat când zgomotul este puternic

Mâncarea fără gust din avion a fost mereu pe lista nemulţumirilor pasagerilor care circulă cu aceste mijloace de transport. Un studiu recent, publicat de „The Telegraph“, arată însă că nu bucătarii sunt de vină, ci zgomotul de fundal produs de motorul avionului.

Acesta diminuează sensibilitatea papilelor gustative făcând ca mâncarea să pară insipidă.

Câţiva voluntari legaţi la ochi au fost serviţi cu alimente diferite, de la prăjiturele la pateuri cu brânză, în timp ce ascultau muzică la niveluri diferite ale volumului.

Răspunsurile lor au arătat că, pe măsură ce zgomotul creşte, oamenii simt din ce în ce mai puţin gusturile dulce şi sărat. Totuşi, atunci când zgmotul este mai puternic, oamenii simt mult mai bine alimentele crocante.

„Studiul nostru a arătat că, aşa cum muzica bună poate îmbunătăţi experienţa culinară, zgomotul neplăcut de pe fundal te poate face să nu îţi placă respectiva mâncare", spune cercetătorul Andy Woods de la Universitatea din Manchester, cel care a condus cercetarea. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite