Andreea Ofiţeru: „L-am încurcat pe Zdreanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Ofiţeru: „L-am încurcat pe Zdreanţă“
Andreea Ofiţeru: „L-am încurcat pe Zdreanţă“

Ca jurnalist care se ocupă de educaţie prima zi de şcoală are loc în fiecare an, când merg la festivităţile deschiderii şcolii. Anul acesta am văzut mulţi boboci de clasa I-a care se despărţeau  plângând de mămicile lor.

Dar adevarata prima zi de şcoală a fost cu mulţi ani în urmă, o zi lungă şi obositoare. A început la prima oră a dimineţii la şcoala din Pecinişca, aşa cum se cheamă un cartier din oraşul Băile Herculane. Elevii de la clasele primare învăţau sus în Băi.

Am fost cu mama şi cu sora mea. Îmi aduc aminte că, atunci când una dintre profesoare a întrebat cine vrea să spună o poezie, mama şi sora mea, care este mai mică decât mine cu doi ani, m-au îndemnat să ies în faţă şi să spun. Eu îl ştiam pe „Zdreanţă“, aşa că am început să recit:„L-aţi văzut cumva pe Zdreanţă, cel cu ochii de faianţă?.....”. Numai că, înconjurată de sute de persoane care erau atente la mine m-am încurcat pe la a doua strofă cu gospodina.

Am sărit peste versurile pe care nu mi le aminteam şi am spus mulţumesc. Cu toată bâlbăiala mea, mama şi mulţimea de oameni de acolo m-au aplaudat. Apoi sus în Băi mi-am cunoscut învăţătoarea, care era o persoană foarte blândă, cu care sunt în fotografia alăturată.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite