Yoga măreşte şansele de a avea un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Aromoterapia, acupunctura, yoga şi hidroterapia sunt câteva dintre tehnicile eficiente în tratarea problemelor legate de fertilitate. Atunci când metodele de inseminare artificială nu dau

>> Aromoterapia, acupunctura, yoga şi hidroterapia sunt câteva dintre tehnicile eficiente în tratarea problemelor legate de fertilitate.

Atunci când metodele de inseminare artificială nu dau rezultate, cuplurile care-şi doresc copii pot apela la alte metode adiacente medicinei moderne. Remediile pe bază de plante, şedinţele de acupunctură sau practicarea sistematică a exerciţiilor de yoga pot fi eficiente în eliminarea a două dintre motivele principale care reduc şansele femeii de a rămâne însărcinată: stresul şi anxietatea.

Este foarte important să vă întrebaţi medicul înainte de a apela la remedii naturiste pentru a vă spori şansele de a avea un copil. La fel de important este să îi explicaţi instructorului de yoga dacă urmaţi sau nu un tratament de fertilitate.

1.Aromoterapia ajută la îmbunătăţirea sănătăţii reproductive, însă ea are o funcţie importantă şi în eliminarea stresului şi a anxietăţii, două dintre motivele principale care întârzie momentul conceperii unui copil. De asemenea, uleiurile esenţiale folosite în timpul acestui ritual acţionează ca afrodiziac pentru ambii parteneri. Uleiurile pot fi folosite pentru masaj, arse în recipiente speciale pentru a înmiresma atmosfera sau puse în apa de baie. Pentru masaj, diluaţi esenţa într-o bază precum uleiul din grâu, migdale sau din sâmburi de struguri. Masajul în sine este şi el un afrodiziac pentru parteneri.

Este indicat să adăugaţi între cinci şi 10 picături de ulei esenţial în apa călduţă de baie, pentru a îndepărta stresul acumulat, depresia sau anxietatea. Dacă sunteţi sensibili la mirosul puternic al esenţei, încercaţi să o amestecaţi în puţin lapte sau apă şi abia apoi să lăsaţi soluţia în apă. Cele mai indicate uleiuri esenţiale pentru cuplurile care îşi doresc un copil sunt cele de: trandafiri, deoarece îndepărtează sentimentul de tristeţe; de floare de muşcată şi muşeţel - uleiuri calmante cu efect asupra hormonilor; de busuioc, o esenţă puternică ce oferă energie şi întăreşte sistemul reproducător. Alte uleiuri relaxante sunt cele de iasomie şi lavandă.

2.Acupunctura funcţionează cel mai bine atunci când o problemă internă este cauza infertilităţii. Este vorba în special de endometrioză, probleme de ovulaţie sau dezechilibre hormonale. Un studiu efectuat în 2004, de către Centrul Medical de Fertilitate din Colorado, a arătat că 51 la sută din femeile care au apelat la acupunctură au rămas însărcinate, în timp ce doar 36 la sută din cele care au folosit alte tratamente au avut acest rezultat.

Şi bărbaţii pot apela la acupunctură pentru a-şi trata disfuncţiile erectile sau problemele legate de producerea de spermă. Specialiştii chinezi de la Universitatea din Shanghai au efectuat cercetări din care a rezultat că bărbaţii care au urmat un tratament pe bază de acupunctură aveau o mai bună calitate a spermei şi a sistemului reproducător.

3.Yoga. Tipurile de yoga indicate de specialişti sunt: "hatha yoga" - ce include mişcări lente, tehnici de relaxare prin exerciţii de respiraţie şi se bazează pe îmbunătăţirea posturii corporale; "kripalu yoga" -îmbunătăţeşte legătura dintre minte şi corp prin posturi şi tehnici de respiraţie; "couples yoga" - presupune implicarea ambilor parteneri, ajutând la sporirea intimităţii dintre cei doi.

4.Hidroterapia. Multe spauri şi centre de sănătate oferă şedinţe de hidroterapie. Însă aceasta poate fi realizată cu uşurinţă şi în propria casă. Sauna stimulează circulaţia sangvină de la suprafaţa epidermei. Aceasta poate fi urmată de băi centrate pe stimularea unei anumite zone a corpului.

Compresele presupun înmuierea unor prosoape în apă fierbinte sau rece şi apoi înfăşurarea în acestea pentru câteva minute, permiţând apoi apei să se evapore de pe piele prin îndepărtarea prosopului. Băile în apă fierbinte timp de 30 de minute sunt ideale în special dacă se adaugă în apă săruri, nămol mineralizat sau uleiuri aromatice.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite