Wikipedia, dezvoltată de bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wikipedia, dezvoltată de bărbaţi
Wikipedia, dezvoltată de bărbaţi

Numai 13% din persoanele care contribuie la extinderea enciclopediei online Wikipedia sunt femei. Aşa arată un studiu făcut de Fundaţia Wikimedia, relevă „Wall Street Journal“.

Cercetarea ce a luat în calcul răspunsurile a 175.000 de subiecţi, a fost făcută în noiembrie anul trecut, însă rezultatele au fost prezentate recent, la Conferinţa Wikimania, desfăşurată la Buenos Aires.  Din 53.888 de persoane care au afirmat că au contribuit sau contribuie la extinderea enciclopediei, numai 6.814 sunt femei.

Bărbaţii care au obiceiul să le împărtăşească altora cunoştinţele lor au în general peste 26 de ani, iar femeile în jur de 24. Cei care participă la extindere spun că fac acest gest din altruism sau din dorinţa de a verifica dacă informaţiile deja introduse sunt corecte.

Subiectele de ordin tehnic şi ştiinţific sunt actualizate în special de persoane care se recomandă ca fiind de specialitate. Cele care se leagă de geografie sunt însă completate de oameni care admit că nu sunt experţi în domeniu.

Numărul acestora este considerabil mai mare decât al celor care împărtăşesc informaţii din domeniul tehnic. 20% din ei au afirmat că au o diplomă de licenţă.

69% din contributori. Aceasta este proporţia persoanelor care au contribuit la extinderea enciclopediei Wikipedia doar pentru că au vrut să corecteze greşeli. Şi din acestea, majoritatea sunt bărbaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite