Vrem să-l ajutăm pe Robert să vadă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul Robert Ionuţ Voicu a fost grav rănit într-un accident de maşină. Copilul şi-a pierdut vederea şi se poate însănătoşi doar în urma unui tratament în străinătate. Un copil de 10 luni se luptă să trăiască! Atunci când nimeni nu îi dădea nicio şansă, puiul de om a arătat că vrea să rămână lângă mami şi tati. Şi a reuşit!

Robert Ionuţ Voicu s-a născut sănătos şi nimic nu avea să le trezească suspiciuni tinerilor părinţi. Totul s-a năruit însă pe 11 octombrie 2010.
Robert avea numai cinci luni. Un şofer prea grăbit pentru a se gândi la viaţa lui şi mai ales a altora a tamponat autoturismul în care era bebeluşul, bunica şi mătuşa sa.

Deşi micuţul Robert era în scaunul auto, special pentru copii, în urma impactului prea puternic s-a lovit grav la cap. Acesta a fost începutul coşmarului pentru familia Voicu.

Diagnosticul i-a îngrozit pe părinţi

Au urmat drumuri nesfârşite la spital. Prima dată, medicii de la Spitalul Municipal s-au chinuit să-l ţină în viaţă. Apoi cei de la Spitalul Obregia şi, în cele din urmă, specialiştii de la Marie Curie.

Copilul a stat un timp la Terapie Intensivă şi, deşi starea lui s-a înrăutăţit - au apărut convulsiile -, medicii l-au salvat din ghearele morţii.

Din nefericire însă, accidentul a lăsat urme adânci. Daignosticele care i s-au pus copilului i-a îngrozit pe tinerii părinţi.

Are nevoie de recuperare în Israel

„Tromboză de sinusuri, traumatism cranio-cerebral grav, hemoragie la stomac, anemie acută, hidrocefalie şi, poate cel mai grav este că, Robert nu a mai văzut din ziua accidentului. Este cumplit să-ţi dea Dumnezeu un copil sănătos şi deodată să-l vezi aşa", povesteşte George Voicu, tatăl băiatului. Robert a suferit şi o intervenţie chirurgicală, anul trecut, în decembrie. I s-a montat un şunt prin care să fie eliberat lichidul din cap.

„Dacă recuperarea motorie am început-o în ţară, cea vizuală nu este posibilă aici. Unica şansă a copilului meu de a vedea este la Clinica Hadassah din Israel. Am fost acolo o săptămână şi i-am făcut toate investigaţiile. Medicii ne-au spus că are şanse de vindecare de 80%, dar trebuie intervenit urgent! Ne-au spus că trebuie să facem şase module şi costul unui singur modul este de 22.000 de euro, iar timpul nu este de partea noastră", ne-a spus tatăl.

Până acum, părinţii au reuşit să strângă 11.000 de euro, însă mai au nevoie de bani, măcar pentru prima serie. Dacă doriţi să ajutaţi acest copil, sunaţi la 021.407.76.80

Sunaţi pentru donaţii! 0900.900.942 - pentru 2 euro sau 0900.900.940 - pentru 5 euro. Numerele sunt accesibile numai în reţeaua Romtelecom. Banii vor ajuta la rezolvarea cazurilor grave.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite