Vrea să înconjoare lumea călare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rubén Gama Velasco se antrenează zilnic împreună cu Honor, calul său,   pentru marea expediţie
Rubén Gama Velasco se antrenează zilnic împreună cu Honor, calul său, pentru marea expediţie

Spaniolul Rubén Gama Velasco va pleca în călătoria vieţii sale în dimineaţa zilei de 28 august, când împlineşte 30 de ani. Dacă va reuşi să străbată cele cinci continente călare, cu ajutorul unor sponsori mărinimoşi, spaniolul va realiza cea mai curajoasă aventură a secolului. 

Rubén Gama plănuieşte să pornească în odiseea vieţii sale în ziua şi la ora exactă în care s-a născut, respectiv la 10.30, pe 28 august. Mai mult, spaniolul a stabilit ca şi punctul de plecare să coincidă cu cel în care a văzut pentru prima dată lumina zilei: oraşul Elche, regiunea Alicante, informează portalul 20minutos.es.

Curajosul tânăr îşi va lăsa familia, prietenii şi slujba pentru a trăi în cel mai pur stil al personajului Phileas Fogg din operele lui Jules Verne. Într-un interviu acordat „Adevărul", spaniolul mărturiseşte că nu are soţie sau copii deoarece vrea să se aventureze cât mai mult prin viaţă.

VEZI AICI GALERIE FOTO

„Atunci când întâlnesc pe cineva, îi spun de la bun început că ador aventura şi din cauza asta sunt mai greu de «ţintuit» într-un loc anume", spune Rubén.

Pentru a înconjura Pământul, tânărul a calculat că va petrece în compania calului său, Honor de Bouviet - un armăsar spaniol pur sânge -, mai bine de patru ani şi jumătate. În ultimii nouă ani, atât câţi are şi calul său, Rubén s-a pregătit intens pentru această călătorie.

Un program spartan

Mai întâi, a avut grijă să facă mai multe drumuri călare, pe distanţe mari, pentru a se obişnui să urce în şa chiar şi în condiţii de temperatură extremă- fie pe un frig de crapă pietrele, fie pe caniculă.

„Mă trezesc în fiecare zi la ora 6.30 şi mă urc în şa. Către ora 8.00 fac un duş şi mă îndrept către muncă", povesteşte Rubén Gama, de profesie agent de export.

Tânărul adaugă că, în afara antrenamentului de dimineaţă, patru seri din săptămână le petrece în spinarea calului său. De ce a ales să-şi impună acest program spartan timp de nouă ani?

„Vreau să arăt lumii întregi că este perfect posibil să trăieşti în concordanţă cu natura, că este simplu să duci un trai normal astfel încât să nu distrugi planeta care-ţi dă atât de multe şi de care ar trebui să se bucure şi copiii noştri", scrie Rubén pe site-ul său www.rubengama.com.

Fără curent electric de doi ani

Spaniolul contează totodată şi pe condiţia sa fizică în această aventură. El practică alpinismul de la vârsta de 12 ani şi călăreşte de când se ştie. În plus, stilul de viaţă pe care îl duce ar putea fi judecat de cei mai mulţi ca fiind... rustic. Rubén locuieşte în munţii Murcia, într-o casă modestă, fără electricitate, fără televizor sau apă curentă.

Pentru a menţine alimentele proaspete, tânărul spaniol foloseşte o cutie de tip rezervor. Singurul contact pe care-l are cu civilizaţia este atunci când merge la birou, zilnic. În rest, Rubén preferă să se înconjoare de lucrurile simple şi să trăiască alături de familia sa, cât mai aproape de natură.

În ultimele luni dinainte de începerea propriu-zisă a aventurii sale în jurul lumii, spaniolul îşi organizează călătoria până la cel mai mic detaliu. „O zi pe săptămână mă voi odihni împreună cu calul meu. În acest timp, voi încerca să notez impresii legate de drum şi să postez pe site-ul meu imagini din locurile prin care am să umblu", plănuieşte Rubén. 

Contează pe ajutorul cât de mic al oamenilor

Tânărul estimează că va avea nevoie de circa 1.200 de euro lunar pentru a-şi săvârşi călătoria. Nu are banii aceştia, astfel încât contează pe ajutorul celor pe care-i va întâlni pe cele cinci continente ale lumii. Aşteaptă de la ei găzduire, un cuvânt de încurajare sau poate o masă caldă.

De aceea şi-a creat şi site-ul. Pentru a atrage sponsori care să-l susţină financiar în realizarea visului vieţii sale, sponsori care promovează un stil de viaţă cât mai apropiat de natură. Astfel, oricine îi poate scrie pentru a-l ajuta cu cazare sau cu mâncare.

Totuşi, tânărul îşi va lua în desagă un cort, un sac de dormit, o trusă de prim ajutor pentru el şi pentru armăsarul său, câteva haine potrivite pentru fiecare anotimp, dar şi un laptop şi o cameră video.

Pe urmele unui argentinian

Rubén Gama nu e primul om care a încercat să facă înconjurul lumii în şa. În 2001, argen­tinianul Eduardo Discoli a pornit într-o odisee asemănătoare, însă a renunţat la mijlocul distanţei. El a ajuns şi în ţara noastră, la Drobeta Turnu-Severin, în noiembrie 2007.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite